Gipsmuren toilet tegelen

Tommie-boy

  • #1
Ik ben begonnen met het weghalen van de oude tegels in mijn toilet. Die was nu tot halverwege betegeld en daarboven zit iets van spachtelputz.

De bestaande muren zijn gipsplaten. Die zijn nu wel iets beschadigd door het weghalen van de tegels. Ik wil graag tot het plafond gaan tegelen. Kan ik over deze beschadigde gipsplaten en spachtel putz heentegelen of moet ik dit eerst nog voor behandelen? Moeten de beschadigde gipsplaten eerst glad gemaakt worden? Moet de spachtelputz eerst glad gemaakt worden?

Alvast bedankt voor jullie reacties.
 

DaPryde

  • #2
Bij tegelwerk is de hechting en een ongeveer gelijk/vlak oppervlak van groot belang. ik neem aan dat achter dat spachtelpoets ook gipsplaat zit.

de hechting aan de beschadigde gipsplaten en de gipsplaten met spachtelpoets moet dus goed zijn. tegels hechten niet goed aan oude lijmresten, stoffige ondergronden e.d. ook is een laag die los zit niet erg bevordelijk... spachtelpoets checken en op beshrijving tegellijm goed nalezen of tegels direct op gipsplaat kan

ook dient de ondergrond ongeveer vlak te zijn. je kan met de lijm wel iets uitvullen, maar meer dan 1a2 mm ga je zien in de nieuwe tegelwand.

als de gipsplaat en spachtelpoets goed is dan is uitvlakken van de muur misschien het beste.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
De beschadigde plekken op de gipsplaten met een primer behandelen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu