Gipsen muur glad maken

Catr

  • #1
Beste allemaal :D
Ik heb een gipsen muur gezet met gipsplaten van 12,5 mm dik. Er zit aan de randen van elke plaat een schuine kant (ze lopen taps naar elkaar toe zeg maar). volgens de zaak waar ik de bouwmaterialen had gekocht moest er hierna kleefband op de naden worden geplakt en vervolgens alles dichtsmeren met Knauf voegmiddel. Dit is allemaal gedaan, maar ik hou tussen de meeste platen oneffenheid, m.a.w. de muur is niet geheel vlak.
(De platen staan uiteraar wel recht naast elkaar..) :shock:
Moet ik gewoon meer voegmiddel gebruiken en het daarna gladschuren of zie je er na nu 1 x schuren en nabehandelen niets meer van?

Ik wil nabehandelen met glasvezelbehang (na voorstrijk uiteraard)

In afwachting van de reacties. Alvast bedankt.

:D
 

Chathanky

  • #2
Het kan zijn dat je de platen de eerste keer niet direct glad krijgt.
Met de spaan trek je dan een lichte kuil omdat het voegmiddel zacht is.
Oplossing is dan om niet te gaan rommelen maar het voegmiddel te laten drogen. Daarna herhaal je het nog eens. Is het vlak dat schuur je het voegmiddel verder glad.

Mocht je te veel gebruikt hebben en de voeg is een bult geworden zal je het vlak moeten schuren. Als je hiervoor een schuurblok gebruikt kun je aan het schuren zien of het vlak is. Niet geraakte delen blijf je zien wat duid op een ondiep spoor. Schuur het vlak op zodat alles geraakt is met het schuurblok, het geschuurde vlak is dan egaal van kleur.
 

Catr

  • #3
Bedankt voor de reactie. Inmiddels staat de muur en het resultaat is mooi geworden!
Catr
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu