Gewone knoppen vervangen door thermostaatknoppen

Kabouter1960

  • #1
Ik woon in een appartementencomplex dat dateert uit eind 60er begin 70er jaren. Alleen in de huiskamer zit een thermostaatknop op de radiator. In alle andere ruimten zit een aan/uit-draaiknop op de radiatoren. Er is verder geen kamerthermostaat en alle appartementen worden voorzien door dezelfde ketel (Mazout=stookolie).
Nu zou ik graag willen weten of het mogelijk is om die knoppen ook te vervangen door thermostaatknoppen en zo ja, weten jullie of het een kostbare aangelegenheid is om dit door een vakman te laten doen (twee linker handen :oops: ).

Groet van kabouter!
 

Fiesiekus

  • #2
Kan wel, punt is dat het systeem drukloos en grotendeels leeg moet. De vraag is of dat eenvoudig kan; gezien het appartementencomplex.
Welke buisdiameter heeft uw systeem?
 

Kabouter1960

  • #3
Als u de diameter van de koperen buis bedoelt die naar de radiator toeloopt dan is dat ca. 1,5 cm.
 

Fiesiekus

  • #4
Zal dus geen duimse pijp zijn. 15 mm is met knelkoppelingen redelijk eenvoudig en snel th.-kranen aan te brengen.

U woont in Vlaanderen?
 

Xr8

  • #5
In de meeste gevallen zul je de kranen moeten vervangen door kranen, geschikt voor een thermostaatkop. Hierop zit een andere bevestiging om de thermostaatkop te bevestigen.

Wat zoiets gaat kosten is moeilijk te zeggen, dat zal vooral afhangen van hoeveel kranen en hoeveel water eruit moet. De kraan vervangen is niet veel werk het aftappen ed echter wel.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu