Geverfde betonnen garageplafonds isoleren

Eifelaar

  • #1
Ik ben er nog steeds niet uit met mijn garageplafonds althans ik dacht eruit te zijn door pir platen te gebruiken maar nou kwam iemand ineens met PIF ISOLATIE\hebben jullie daar wel eens van gehoord en wat zijn de resultaten?
een soort alufolie
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat is een meerlaagse aluminium folie. Check vooral de Rc-waarde hiervan. Meestal is er nog steeds een dik pakket nodig om een hoge Rc te halen. Net zo dik als met glaswol.

Een harde isolatieplaat tegen het plafond lijmen (PIR of vergelijkbaar) ligt het meest voor de hand denk ik.
 

Joete

  • #3
Krijg het gevoel dat dit een alternatief is voor Tonson?

Bedenk bij de folie isolatie dat die alleen maar werkt op het moment wanneer je alle kamers volledig luchtdicht hebt zitten. Bij een lekkage (kan ook door beschadiging) functioneert deze niet meer zoals deze zou moeten.

Gezien de gevoeligheid zou ik dit spul sowieso niet in een ruimte willen hebben hangen die ik gebruik. Een kruipruimte kan ik me nog voorstellen, maar zelfs dan krijg ik bij dit soort isolaties geen enthousiast gevoel...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De kamers zijn altijd luchtdicht door de "belletjes" die tussen de folie zit, alleen een beschadiging die er doorheen gaat zou problemen kunnen opleveren wanneer deze niet afgeplakt wordt.

Een klusser kan niet veel met het gevoel van iemand, graag onderbouwde reacties.
 

Joete

  • #5
In de folie zitten inderdaad kleine kamers, maar met de folie maak je ook een grote kamer tussen de folie en de vloer. Deze dient rondom geheel dicht te zijn anders creëer je geen stil staande lucht. Denk aan lampen, kabels en andere dingen die aan het plafond hangen die allemaal dus luchtdicht door de folie moeten.

Dat is meteen de reden waarom ik geen gevoel bij deze isolaties heb. Wanneer is het goed luchtdicht en werkt de isolatie echt goed? Bij platen is het beter dicht te drukken en aan te vullen met pur.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Ik denk, nee ik weet het zeker. Je haalt merken door elkaar.
Daarvoor is Google uitgevonden, kan je eerst kijken waar over heeft Eifelaar het. :wink:
 

Joete

  • #7
Filmpjes had ik gisteren al bekeken voordat ik reageerde. Als ik het zo zie heb je stilstaande lucht in de folie en creëer je het tussen de folie en de vloer. Of zie ik nu iets verkeerd? Of bestaat er nog een andere variant?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Er staat op de site: Minimaal contactoppervlak tussen aluminium en brandvertragende pe-luchtkussens.
Vergelijk het met luchtkussenfolie waar alu folie tegenaan is geplakt.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #9
Dit is iets heel anders dan tonzon. Dat is geen meerlaagse folie, maar grote luchtkamers. En daarom niet geschikt voor een plafond. De meerlaagse folie op zich wel. Maar wat lastiger om hier een gipsplatenplafond onder te maken.

Die genoemde link geeft een omgerekende lambda van tussen de 0.014 en 0.023 (voor de dikkere versie). Het is dus wel verbeterd blijkbaar, en vergelijkbaar met PIR/resol. De meeste zitten op het niveau van glaswol (0.035).
Vergelijk de isolatiewaarde vooral ook even met de prijs en het alternatief met een hardschuim.
 

Ralph

  • #10
Heratecta kan je er zo onder lijmen met tegellijm als je dat plafond even voorstrijkt met betocontact.
Heb je niks te boren....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu