Geschikte schuurmachine voor trap

Saveedro

  • #1
Welk soort schuurmachine kan ik het best gebruiken om de trap mee af te schuren, het is een dichte trap.
Een vlakschuurmachine schiet niet op en er moet donkere lak van blankhouttreden worden afgeschuurd en dit zit vrij diep in de treden getrokken.
de blanke treden wil ik daarna transparant lakken.
 

Fiesiekus

  • #2
Dan zou ik toch eerst de verf met een chemisch middel verwijderen en evt. restanten met een bandschuurmachine.
 

Haak

  • #3
Wat Fiesiekus zegt, maar wel oppassen met een bandschuurmachine, deze 'vreet' als je niet oppast een behoorlijke hoeveelheid hout weg. Als alternatief zou je eventueel een excenter-schuurmachine kunnen proberen. Deze neemt sneller materiaal weg dan een vlakschuurder, maar minder agressief dan een bandschuurmachine.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Met alle respect voor het advies van Fiesiekus maar gebruik nooit een bandschuurmachine voor het schuren van een dichte trap, u kunt maar op een beperkt gedeelte schuren met zo'n machine en u krijgt een trap als een berghelling.
Een verfföhn of een afbijtmiddel gebruiken, schuren met een vlakschuur of deltaschuurmachine.
 

Fiesiekus

  • #5
Zie hier detailopnames van een bandgeschuurde trap:



en

 

renehi

  • #6
Duidelijk te zien dat die met een bandschuurder is gedaan :)

Maar het is wel zo, je moet enige feeling hebben met z'n schuurmachine om bijvoorbeeld een trap of een tafel recht te schuren. Als je geen ervaring hebt zou ik eerst een oude tafel uitproberen gewoon om dat gevoel te krijgen. Een deltaschuurm en een schuurpapier is sowieso handig om bij de hand te hebben voor de hoekjes in de trap.
 

Fiesiekus

  • #7
Je wilt niet weten hoe ie er voor de bandschuurbehandeling eruit zag. Bulten van lijmresten, vilttapijt en oude verf erover. Dat was pas een berglandschap.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Ziet er mooi uit.
 

Saveedro

  • #9
Het afbijtmiddel was geen succes, werkt niet echt met beits.Ik heb wel het grootste oppervlak met de bandschuurmachine gedaan, maar je moet idd oppassen voor 'groeven'.Daarna met de deltaschuurmachine met een 80-korrel schuurpapier de hoeken gedaan en de oppervlakken om nog restjes beits weg te krijgen (en de groeven).
De deltaschuurmachine lijkt de meest geschikte te zijn voor deze toch wel bewerkelijke klus, dus geduld moet je sowieso hebben.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu