Geluidsisolatievraag

Ganzzzz

  • #1
Ik heb ook een vraag over geluidsisolatie. Ik heb thuis op de beneden verdieping het hele plafond eruit en wil eigenlijk nu toch alles eruit is ook geluidsisolatie aanbrengen. In een eerder topic is iemand met het idee gekomen om tussen de houten balken gipsplaten te plaatsen en daaronder isolatiewol.

https://www.klusidee.nl/Forum/topic/geluidsisolatie-plafond-en-vloer.21745/

Ik vraag me af of dit een goeie werkwijze is. Er is ieder geval geen commentaar opgegeven. Zijn er nog meer mogelijkheden voor geluidisolatie tussen de balken?

@Esmeraldadelavega
Je kan niet verwachten dat hier een hapklare oplossing wordt geplaatst. Je zal toch zelf eerst vooronderzoek moeten doen. En daar is dit forum een geschikt medium voor.

Graag voor elke vraag een eigen topic aanmaken, dat voorkomt vervuiling van de eigenlijke vraag en houdt het forum leesbaar, :wink: mod.
 

Roman

  • #2
Ganzzzz,

Het plaatsen van wol en gips tussen draagbalken is zeker een goed idee. Wat je feitelijk doet is het verstevigen van het plafond.

Een verlaagd plafond, dus onder de balken, is een nog betere oplossing. Maar ook daar geldt dat je het beste eerst tussen de balken het bestaande plafond kunt verstevigen. Let wel: de gipsplaten dienen direct aan het plafond geplaatst te worden.

Een andere oplossing alleen het verstevigen van het bestaand plafond.

Dus:
Bestaande plafond verstevigen door er gips of ander materiaal met enige massa tegen aan te plaatsen. Liefst elke plaat rondom ook de naad kitten (laat een ruimte van 6mm over voor de kit).

Verlaagd plafond aan te brengen of tussen de balken of onder de balken. De laatste optie werkt het best. Op dit plafond wel weer wol leggen.
 

Esmeraldadelavega

  • #3
@Ganzzz ik heb echt geen idee waarom je denkt dat ik geen voor onderzoek heb gedaan.... citeer me een zin waaruit het blijkt dat ik minder weet dan jij?
Ik begrijp zowieso al die fuzz niet....
 

Ganzzzz

  • #4
Kan ik de gipsplaten tegen de houten vloer van de bovenverdieping schroeven met gipsplaat schroeven? Of moet ik het op een andere manier bevestigen?
 

Roman

  • #5
Als er voldoende grip in de bovenvloer is, en deze dik genoeg is dat er geen schroeven doorheen steken uiteraard, dan is dat een optie ja.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu