Geluidsisolatie voor lamelparket op dunne oude betonvloer

Rutger_Jan

  • #1
Ik wil lamelparket gaan leggen in mijn nieuwe appartement uit 1934. Er zitten betonvloeren in, maar die schijnen vrij dun te zijn (men heeft het over 10 cm dikte). In ieder geval staat het blok bekend als zeer gehorig. Ik wil geen problemen met mijn onderburen, en ook niet het gevoel hebben dat ik altijd op kousevoeten moet lopen. Daarom is extra goede geluidsisolatie voor mij zeer belangrijk.

Bij de gemiddelde klusmarkt kom ik weinig verder, en ook na een uurtje zoeken op internet ben ik er nog niet echt uit. Daarom post ik hier mijn vraag maar: hoe isoleer ik mijn lamelparket maximaal qua geluid?

Ik ben iets tegengekomen over Estrich elementen. Is dat inderdaad beter dan de gemiddelde ondervloer? En waar zijn die te koop (niet bij de gemiddelde bouwmarkt). Ik las iets over 42 db isolatie, dat lijkt me wat erg veel i.t.t. de gewone gemiddelde isolatielagen, of niet? Is het erg duur?

Ik heb zelf zitten denken om een dubbele ondervloer te leggen, maar ik lees ook regelmatig dat de geluidsisolatie daar niet beter, soms juist slechter, van wordt.
Ook heb ik zitten denken dat groene platen leggen, en die aan elkaar vast tapen zou kunnen helpen, maar misschien is dat echt wel onzin?

Ik ga de vloer overigens zwevend leggen, met een paar drupjes lijm tussen de planken.

Het zou geweldig zijn als er goede tips komen van mensen die er ervaring mee hebben! Dan kan ik met een gerust hart op een mooie houten vloer gaan wonen!
 

EdP

  • #2
Als je even zoekt dan vind je binnen de kortste keren overal 10dB reductie, wat voor appartementen meestal voldoende is. Verder zie je hier en daar ook hogere waarden.
 

Rutger_Jan

  • #3
Dank je wel voor je reactie. Ik had er misschien bij moeten zetten dat ik natuurlijk al gezocht had...
En ik weet ook wel dat er genoeg ondervloeren te vinden zijn met een geluidsreductie van 10db, maar ik zoek dus meer... En ik ben benieuwd naar ervaringen en tips wat dat betreft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu