Geluidsisolatie koud tegen buren-muur

Joep183

  • #1
Bij deze zou ik willen vragen of er mensen zijn die me kunnen helpen met adevies betreft het isoleren van de muur tussen mij en de buren. in de topics in dit archief kwam ik vooral tegen dat er een vrije wand gecreeerd moet worden voor de beste geluidsisolatie en dat een klein lek het effect al te niet kan doen. nu heb ik een muur die ik niet in zijn geheel kan isoleren wegens het aanwezig zijn van een kelderdeur die niet verplaatst kan worden. ook wil ik een zo dun mogelijkeisoaltielaag wegens een nu al smalle keuken.

heeft het zin om dan geluidsisolatie aan te brenegen als je bij voorbaad al weet dat eer 'lek' zal zijn. helpt geluidsisolatie ook een 'beetje'?

graag advies en hulp.

ps had zelf gedacht aan vlokkenplaaten die ik koud tegen de muur aan zou willen zetten.

bij voorbaat dank

gr joep
 

Forno

  • #2
Qua luchtgeluid (wat via de lucht wordt verspeid), zal een laag steenwol zeker een hoop helpen. Ook als er hier en daar een klein lekje zit. Qua contactgeluid is ieder contact tussen muur en wand (dus ook de liggers) een geluidslek zijn. Dus gebonk op de vloer of wand, hoor je dan nog steeds. Pas als het massa veer massa principe tot in detail is uitgewerkt, zal er goede lucht- en contactgeluidisolatie zijn. Maar alle beetjes helpen.

Die vlokkenplaat heb ik geen ervaring mee. Ik heb ze wel eens zien liggen bij de bouwmarkt, maar echt ervaring heb ik er niet mee. Denk dat een metalstudwand op dempers, en een laag steenwol en daarover een (of beter twee) laag gips beter zijn.

Maar als je het systeem niet conform eisen kan aanbrengen is een laag vlokkenplaat misschien een goedkope (geen goede) oplossing. ;)
 

MvanV

  • #3
Hmm, anders gipsvezelplaten er tegen. Dat dempt ook weer stuk extra. Als het kan net vrij van de muur op dunne latjes ofzo.
Natuurlijk is het lek op de latjes, maar een houten lat op een muur dempt altijd weer wat meer dan niks. Er zitten dan materiaalovergangen in.
Je zou onder de latjes schuimband kunnen doen. Dan zijn alleen de schroeven nog lekken. Dat is beter dan de hele muur.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu