Geisoleerde, verwarmde, betonvloer op zand

Sylvain

 • #1
Hallo,
Wij zijn bezig met het verbouwen van een oude boerderij. In de kamer waar we nu mee bezig zijn moet een nieuwe vloer. Om het een en ander toekomstbestendig te maken willen we deze goed geisoleerd maken en voorzien van lage-temperatuur vloerverwarming. De kamer wordt een gastenkamer, en is dus niet heel zwaar belast.
De oude vloer is er inmiddels uit en die lag direct op t zand.
We zijn het volgende van plan, en vroegen ons af of iemand die hier ervaring mee heeft nog wat advies kan geven voor we eraan beginnen.
-Op het zand willen we PE folie leggen
-Daar op 15cm XPS of PIR platen
-Daar boven op 12cm betonnen vloer, met de vloerverwarming buizen direct op het wapeningsnet geknoopt
-4cm dekvloer

vragen
-Zou PIR kunnen, de Rd ziet er een stuk beter uit dan XPS. Maar ik begrijp dat het minder drukvast is.
-Is dit een goed idee?
-Nog tips?

Alvast hartelijk dank voor het meedenken
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Onder een vloer van een woning wordt in het algemeen eps toegepast. De belastingen zijn niet echt hoog te noemen. De drukvastheid van pir weet ik niet. Zoals getekend krijg je wel een traag systeem, de slangen liggen laag en je moet veel massa verwarmen. Daar is overigens niets mis mee.
   

  Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #3
  Isolatie over zand, betonlaag + daarna een droogbouwsysteem: is snel en voordeliger oplossing (afhankelijk van de te verwarmen oppervlakte)

  In jouw oplossing liggen de verwarmingsbuizen veel te diep in de vloer(en kost het veel tijd=energie om alles op te warmen en op temperatuur te houden.
  Droogbouwsysteem biedt je isolatie + snelle vloerverwarming.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu