Geiser aansluiten in de stacaravan

Tamsha

  • #1
Ik wil een badgeiser plaatsen in onze stacaravan, heb deze inmiddels gekocht , het is een Vaillant Mag 14 (butaan), alleen nu wil ik deze gaan aansluiten met koperen leiding, alleen ik weet niet hoeveel mm pijp ik moet gebruiken, en of er mogelijkheden zijn, om de koperen leiding op de butaanfles aan te sluiten. Tevens weet ik ook niet welke maat mm pijp ik moet gebruiken vor het koude en warme water. Ik hoop dat iemand mij daar een antwoord op kan geven. Oh ja, nog een vraag ik las in de gebruiksaanwijzing van Vaillant dat de dakafvoer 130 mm is, houdt dat dan ook in dat ikeen 130mm pijp door het dak moet plaatsen of kan deze ook kleiner?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wanneer u geen kennis van gasaansluitingen hebt is het niet verstandig het zelf te doen.
De leiding moet toch afgeperst worden door een vakman, laat hem de aansluiting ook maken.

Wanneer de handleiding aangeeft dat er pijp van 130 mm als afvoer voorgeschreven staat lijkt het me wel verstandig dit ook zo uit te voeren, anders zal de geiser slecht of helemaal niet branden.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Wanneer ik de gebruikershandleiding / installatiehandleiding zo bekijk, dan bekruipt mij het gevoel, dat je dit beter niet zelf kunt doen, maar het er verstandig aan doet het door een installateur te laten doen.

Buiten het gevaar van ontploffingen is met name het koolmonixdegevaar bijzonder groot, wanneer zo'n geiser verkeerd geïnstalleerd wordt. En met het ontploffingsgevaar breng je niet alleen jezelf (en eventueel gezin) in gevaar, maar ook je mede-kampeerders!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu