Geen kruipruimte en nieuwe rioleringsbuis naar buiten???

Remcovangeelen

  • #1
Hallo allemaal,

Ons huis heeft geen kruipruimte. De oude leiding naar de riolering buiten is verouderd (werkt nog wel), maar deze wil ik afsluiten en een nieuwe hoofdaansluiting maken vanuit mijn berging. de berging zit echter op een andere plek. Omdat er geen kruipruimte is vroeg ik me af of er andere mogelijkheden zijn om een nieuwe aansluiting op het netwerk buiten te krijgen vanuit mijn berging. Ik heb iemand uit de straat gehoord over het maken van een gat in de betonnen vloer waardoor men met een soort grondboor (a la noord-zuid lijn in amsterdam) een nieuwe pvc buis naar de hoofdleiding op straat kan maken. Is dat eigenlijk wel mogelijk of is het een broodje aap verhaal . De berging heeft een afmeting breed 1 meter 90 en 4.10 naar de straat toe. Als het mogelijk is wat zouden daar dan de kosten voor zijn? moet je dan nog toestemming hebben van de gemeente en kennen jullie bedrijven die dat kunnen doen?

Ik hoop dat jullie een oplossing hebben.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hoe oud is het huis en de berging ongeveer ?

Wanneer de vloer op zand gestort is zou ik de vloer eruit halen, een gat in de fundering (laten) maken en een nieuwe afvoer aanleggen.
De nieuwe vloer kunt u ook gemakkelijk isoleren.
 

Remcovangeelen

  • #3
Goedemorgen Jan, Het huis is van 1967.
De fundering is op zand gestort. Dus de vloer eruit is een optie.
Is dit een kostbare zaak?
 

Remcovangeelen

  • #4
Ik zal vanavond even een tekening van het gedeelte waar het om gaat uploaden. Wordt het wellicht duidelijker.

Ik heb gehoord van een andere buurman in de andere straat dat ze de oude leiding met een kango?! hebben uitgehakt en verlengd naar de berging alwaar de nieuwe toilet is gemaakt.
(heeft wel wat problemen bij de buren gegeven zoals een scheur in de muur)

Lijkt mij toch het beste om een nieuwe leiding te maken van zo'n vier meter naar buiten toe en aan te sluiten op het riool.

ps in de berging zit de meterkast, in de meterkast is een put (een dichte betonnen bak) van ik denk zo'n 70cm diep, naast de meterkast zit nog zo'n put met een watermeter.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu