Geel uitslaande stuc

Pieuwie

  • #1
Ik heb een vraag over stucwerk.

Ik heb een oud huis wat ik aan het opknappen ben. Voor heen heeft er rouwfase op het plafond gezeten. Die heb ik eraf gekrabt omdat die op veel plaatsen los hing. Er zaten scheuren in mijn plafond. Die heb ik het afgelopen weekend uitgekrabt en gevuld met renoband, een soort schuim dat flexibel blijft zodat de scheuren (hopelijk)niet meer terug komen. Om een net plafond te creeeren is over het gehele plafond een laag dunpleister aangebracht. De linker kant van de kamer is goed, de rechter kant van de kamer is volledig geel uitgeslagen. Alsof er het gips ergens op reageerd.

Heeft iemand enig idee waar dat door zou kunnen komen?
Waar zou ik dit het beste mee kunnen isoleren zodat als ik mijn plafond met latex verf de gele kleur niet ook daardoorheen slaat?

Groet pieuwie
 

Mgh

  • #2
Kalk kan best snel reageren op andere materialen. Heb je wel goed voorgelijmd?

Met een goede dekkende latex haal je het geel overigens zo weer weg (afhankelijk van de kwaliteit 2x á 3x). Verf is qua samenstelling totaal anders en zal zo goed als zeker niet verkleuren. Tenzij het geel natuurlijk in de lucht zit. Sigarettenrook, vet, etc. Maar dat is logisch en gaat nooit zo snel.
 

Pieuwie

  • #3
Mgh,

Bedankt voor je reactie. Het is overduidelijk een reactie ergens op. Binnen een half uur was alles geel. Daarbij rook ik niet en zit de keuken elders in huis.

Ik heb niet voorgelijmd. Had geen idee dat dat nodig was.

Ik ga eerst een proefstuk schilderen om te zien hoe de latex reageerd. In het ergste geval zal ik de stuk eerst behandelen met een isolerende voorstrijk.
 

Stuck

  • #4
Hallo je kan ook alabastine spuit voorstrijk gevruiken is zo weg en komt niet meer terug mvg seyfi
 

Pieuwie

  • #5
Hoi Seyfi,

Bedankt voor de tip.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu