Geegaliseerde betonen vloer 8 cm ophogen en vloerverwarming

Jorg

  • #1
Ik ben bezig om de schuur, 3,5x2,5 m om te bouwen naar een keuken. De betonnen vloer is geëgaliseerd. Ik wil er vloerverwarming in plaatsen maar de vloer kan max. 8 cm hoger worden.
Mijn vraag is: Hoe moet ik de bestaande vloer ophogen als wij een isolatielaag willen aanbrengen voor de vloerverwarming?
Mijn idee is: isolatielaag 1 cm, ledingen 18 mm voor de vloervermaring daarop bevestigen, droge mortel van 5 cm (dus boven de leidingen blijft maar 3 cm mortel over), egaliseren 0,5 - 1 cm en lijm met tegels ong 1 cm. Totaal zou dit 9,8 cm zijn, terwijl het max. 8 moet zijn. Heeft iemand een betere oplossing?
Daarnaast vraag ik me af of het gewicht van de mortel niet te zwaar zal zijn voor de leidingen en het isolatiemateriaal?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Misschien handig te vermelden waarom de vloer niet hoger mag worden dan 8 cm, misschien weet iemand daar ook een oplossing voor.

1 cm isolatie is wel erg weinig en egaliseren is niet nodig wanneer de dekvloer goed afgewerkt wordt.
 

Jorg

  • #3
Bedankt voor je reactie Jan,
De vloer kan max 8 cm hoger worden zodat deze op dezelfde nivo komt als de huiskamer. Daar heb ik lamellen parket aangelegd, in de schuur wil ik het liefst tegels
Wat is de min hoogte van de isolatie die ik moet plaatsen voor vloerverwarming en kan ik deze aanleggen op de bestaande geëgaliseerde vloer of moet ik eerst de vloer voorbehandelen?
 

Koen_vdg

  • #4
Hmmm...

Dit lijkt me een scenario dat gedoemd is om een slecht resultaat te leveren.
Vloerverwarming staat of valt met een juiste installatie. 2 componenten zijn hierbij van belang: isolatie naar beneden en voldoende massa boven (en rond als je voor 'nat' kiest) de vloerverwarmingsbuizen.

Je probeert te beknibbelen op allebei. Ik begrijp dat je graag de vloer op hetzelfde niveau wil, maar je zal teveel warmte verliezen naar onderen, waardoor je harder moet stoken, wat de kans op barsten en breuken in de 'chape' groter maakt. Als je dan ook nog es gaat besparen op de 'chape' dikte, dan zit je geheid met problemen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu