Gaten boren in zeer harde vloertegels

Henk21

  • #1
Ik heb in mij nieuwe badkamer gekozen voor een zeer fraaie maar ook heel harde (klasse V meen ik) vloertegel. Om de uitdaging nog wat groter te maken leg ik hier en daar een strook vloertegels omhoog tegen de wand. Daardoor moet ik helaas hier en daar nogal wat gaten in die tegels boren ván rond 30 mm bijvoorbeeld. Nu kom ik met mijn natte diamandzaag prima door die dingen heen. Ik heb ook een droge diamand schijf gekocht voor een klein haaks slijpertje. Gaat ook prima, maar alleen voor rechte, of tenminste flink grote gaten.

Voor kleinere gaten heb ik al van alles geprobeerd aan speciale beton, glas boren etc. Ook de decoupeerzaag bladen zijn een absolute ramp op die kleine gaten, ook omdat het eerste gat voor het zaagje al een halve dag + 2 boren en 3 gebroken tegels kost. Maar met die diamand zagen gaat het prima. Ik vroeg mij nu af zijn er niet ergens diamand gaten zagen, of heeft iemand anders een nog beter idee?

Alvast bedankt
 

Ralph

  • #2
Je kunt het gaatje ook vierkant met de kleine flex zagen vanaf de achterkant van de tegel, ik neem aan dat die gaten niet in het zicht blijven en er een rozet op komt.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Hiervoor zijn speciale holle diamant boren voor verkrijgbaar, in verschillende afmetingen vanaf 6 mm.



Ook als set worden die aangeboden bij de betere bouwmaterialen handel of gereedschaps winkels.

 

MvanV

  • #4
Een oud trucje is ook pleisters erom heen plakken. Dan springt de tegel iets minder snel, en glijdt de boor minder weg
 

Henk21

  • #5
:D Zeer bedankt voor de info mensen, ik denk dat ik eens op zoek ga naar die boren, hopend dat dat niet te duur wordt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu