Gat PVC buis

Schizofreniachloor

  • #1
Hallo,

Even de situatie schetsen:

De afvoer van mijn dakgoot loopt naar de waterput. Deze afvoer loopt echter niet continu naar beneden. Het eerste deel wel, maar daarna loopt het weer lichtjes naar boven richting de waterput. Foto's:




Ongeveer in het midden van de PVC buis is een slang aangesloten om vocht uit de kelder in de buis te pompen richting de waterput. De plaats waar deze slang de PVC buis binnenkomt licht lager dan de plaats waar de PVC buis in de waterput eindigt, waardoor hier continu water in de PVC buis staat en telkens als er water wordt bijgepopmpt, stroomt dit meteen terug uit de PVC buis, in de grond, met een vochtige keldermuur als gevolg. Foto (plaats waar de tape staat is het gat van ongeveer 2.5cmX2.5cm en een barst van nog eens 3cm in de lengte):



Ik denk dat het het eenvoudigst is om dit gat permanent te dichten (let wel: er komt redelijk wat druk op te staan aangezien de buis continu gevuld is) en de slang van mijn pomp te laten uitmonden in de planten (pompt toch slechts heel zelden water op als dit lek is gedicht).

Hoe kan ik het best dit gat permanent dichten? Zien jullie nog een andere oplossing?

Alvast bedankt!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Je kunt er een stukje pvc buis op lijmen wel eerst pijp goed ontvetten en wat ruw maken, eventueel lijmen met pvc vullijm.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu