Gat in vloer opvullen

Jensioo

  • #1
Goedemorgen mensen,

voor de aanleg van mijn nieuwe badkamer heb ik twee gaten door de vloer moeten maken voor 2 afvoer leidingen. (douche goot en sanibroyeur) Nu moet de vloer nog geëgaliseerd worden en zit ik met die gaten.

Mijn idee is dat ik de ruimte naast de afvoer opvul met pur schuim en dat daar boven op de egaliseer wordt aangebracht. Is dit een goede oplossing naar jullie idee?

Daarnaast heb ik ook een vraag over de douche drain. Deze heb ik in de vloer ingehakt. Maar hij ligt nog niet vast. Dit omdat de vloer door de tegelzetter nog geëgaliseerd gaat worden. Ik ga er vanuit dat de drain met het egaliseermiddel vast gelegd kan worden maar klopt dit ook? Of moet ik de drain eerst met bijvoorbeeld cement vast zetten?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik zou de douche goot met cement vastzetten en glad afwerken met de bestaande vloer. De rest komt met de tegels en de lijm wel. Als de gaten groot zijn een deel met PUR opvullen ter ondersteuning en de rest uitvlakken met cement.
*wgb*
 

Droid

  • #3
Je kan de gaten in de vloer ook opvullen met specie... maak je wat meer aan dan alleen voor de goot.
 

Fiesiekus

  • #4
Dan aan de onderzijde een nauw sluitende afdekking om de pijp maken. Anders stroomt de specie gracieus langs de pijp naar beneden.
 

Droid

  • #5
Grotendeels dichtzetten en de specie aardvochtig aanmaken (dus weinig water) dan hoeft het ook niet super dicht te zitten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu