Gat in magnetron

Gezich

  • #1
Aan de achterkant van de magnetron is bij de luchtgaatjes om een of andere reden een groot gat gekomen (ca 2 cm doorsnee). Kan dit een probleem zijn?
Wat kan/moet ik eraan doen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Merk, typegegevens?
Foto('s) van de situatie?

Indien het een gat in een afscherming is zou dat inderdaad een risico kunnen opleveren omdat daar de magnetrongolven door naar buiten kunnen treden en dat is niet gezond als je er in de buurt staat.

Maar is het een gat in een kunststof rooster, dan is er niets aan de hand, want die houdt toch geen straling tegen. Vandaar: foto's... :wink:
 

Gezich

  • #3
Bedankt voor je eerste reactie Kees. Misschien niet helemaal duidelijk op de foto te zien , maar het gat zit aan de binnekant achterzijde. De magnetron is van het merk Bauknecht.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Is al aardig weggeroest, dus de magnetronoven is denk ik niet echt jong meer. Roest is de reden van het gat.

Zo te zien zit daar het lampje achter. (Of is het alleen reflectie van de flits?) De gaatjes zijn waarschijnlijk 'sowieso' te groot om de magnetrongolven tegen te houden.

Indien de achterkant (aan de buitenkant) van het apparaat nog intact is zal het waarschijnlijk geen enkele kwaad kunnen, maar ik durf er niets met zekerheid van te zeggen.

Vertrouw je het niet, dan zou je het apparaat mee kunnen nemen naar een gespecialiseerd reparatiebedrijf. Die hebben een lekmeter, een apparaat waarmee ze kunnen controleren of een magnetronoven voldoende dicht is en dus niet teveel magnetrongolven naar buiten doorlaat.
 

Gezich

  • #5
Bedankt voor info Kees, ga ik doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu