Gat boren in wandtegel

A

Anonymous

Gast
  • #1
Hallo allemaal,

Ik moet een gat boren voor een afvoer (rond 40) in een bestaande betegelde wand. Heeft er iemand een idee hoe ik dit het beste kan aanpakken? Zal het lukken met een 7-gaten boor?

Groet,
Thomas
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Hallo Thomas,

Nou, met een 7 gatenboor, zou ik maar niet beginnen. Dan gaat ie zeker kapot. Ik zou de diameter op de muur aftekenen, en dan voorzichtig met een steenboor van ong. 6mm gaatjes rondom boren.Niet op klop of hamer stand !!!Daarna kun je het 'rondje' er voorzichtig uit tikken. Door de muur kun je gewoon met een goeie maat boor boren . Nu kan ie wel op klop of hamer stand....

Succes!!
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Bedankt Chris.

Ik zal het gaan proberen; op hoop van zegen! :wink:
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Even een aanvulling op Chris: Voordat je gaat boren moet je met een scherpe centerpunt de harde toplaag even doorboren (gewoon één zachte tik is meestal genoeg), dan kan je boor niet weglopen lopen en heb je nog minder kans dat je tegel barst. Als je door de tegel bent met je boorkop (meestal zichtbaar, doordat het boorgruis van kleur verandert), kun je de boor wel op kloppen zetten, want de tegel krijgt dan geen klappen meer, want daar ben je al voorbij. Wel handig als je harde muren hebt!
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Heb nog een aanvulling, zou de tegel even afplakken met schilderstape, dan heb je minder kans uit te glijden met de boor en kun je de juiste plek beter aftekenen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
In de handel bestaan er speciale tegelboren, die meestal te vinden zijn in de doe-het-zelf zaken, bij de tegelafdeling.Deze bestaan uit een centraal boor van 6 mm. en een regelbare snijder voor tegels. Je kan deze op een gewone of accu boormachine gebruiken.Je moet wel geduldig boren, kan eventjes duren, maar succes verzekerd, heb het zelf reeds gedaan.Zijn overigens niet erg duur. Enkele euro's.
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
Thomas, er zijn tegelboren in de handel , en deze hebben een speciale punt om in keramische tegels te boren. Je kunt dan in een cirkel meerdere gatenboren en daarna voorzichtig het restant wegtikken. Deze boren zijn van het merk heller en zijn momenteel bij bouwcentervestigingen in de aanbieding. ik dacht 25 euro voor een set van 5 stuks verschillende diameters. werkt wel perfect.

veel succes
 
A

Anonymous

Gast
  • #8
Gebruik in geen geval een steenboor, dan nog eerder een staalboor! Het beste is om, als je inderdaad rondom gaatjes wilt boren dit te doen met een glasboor. Dan hoef je ook geen tape of centreerpen te gebruiken.
 
A

Anonymous

Gast
  • #9
hierbij nog even een tip..... om je boor niet weg te laten lopen kun je inderdaad met een spijker en een zachte tik een beginnetje creëren..... echter beter is om daar waar het boortje grip moet krijgen een stukje leukoplast te plakken.... 1 tekent veel beter af.... 2 grip ! je kunt nu gewoon met een steenboortje aan de gang.

suc6 !
 
A

Anonymous

Gast
  • #10
Er zijn gatenboren te verkrijgen met winiatanden. Gaat perfect door tegels heen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu