Gat boren in betontegel

Rolyvo

  • #1
Ik heb in de tuin betontegels liggen (60x40cm). Ik wil een grote tuinkast maken (geen standaard pakket) en wil een aantal hardhouten palen aanbrengen. Mijn idee is om een aantal paalhouders met spie te gebruiken en daarvoor moet ik dus een aantal gaten zagen in die betontegels. Een paalhouder met plaat lijkt mij niet stevig genoeg namelijk. Kan ik met een diamant gatenboor die gaten boren of is dat onbegonnen werk in betontegels?
 

Geus

  • #2
Waarom niet paalhouders met plaat? Als je die met goede schroefbouten en plug vastzet, trek je eerder de tegel eruit, dan dat die plaat loskomt, is mijn ervaring.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Een tuinkast kan toch gewoon op de tegels staan?
 

KlusRob

  • #4
Als je te niet vertrouwt om het met een paalhouder met plaat te doen (omdat die je tegels mee zou wegtrekken als er kracht op komt), zo los op de tegels.
Haal de betreffende tegel eruit. Graaf een gat en stort hier een klomp beton in, de bovenkant van het beton gelijk met de onderkant van de tegels. Zorg dat dit goed vlak/waterpas en op de juiste hoogte ligt, leg eventueel de tegel in de natte beton nadat je dit een half uurtje hebt laten opstijven, dan is deze precies glad te leggen met de bovenkant van de andere tegels. Om te voorkomen dat je tegel vastplakt even een velletje plastic ertussen.
nadat alles droog is met lange schroeven (die zeker een cm of 5-8 het beton in gaan) de paalhouder dwars door de tegel heen vastschroeven.
Als deze paalhouders met plaat stevig vastzitten op de ondergrond kan er niets mee gebeuren hoor, deze doorstaan een schutting met zware storm! Dus je tuinkast staat dan zeker stevig genoeg, hoef je je geen zorgen om te maken hoor.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu