Gaspitten direct op betonnen aanrechtblad

Jimboy

  • #1
Graag wil ik een betonnen aanrechtblad maken waar de kook/gaspitten direct op het blad zitten dus zonder kookplaat (zie afbeelding).



Zonder een merk te noemen komen de 5 pitten van een gas-op-glas kookplaat principe. Het idee is om de glasplaat te verwijderen en de rest onder de betonnen aanrechtblad te monteren. Zover het idee...

Want hoe om te gaan met de verschillende dikte: max. 1cm glas nu naar een paar cm beton straks. Kan ik bijvoorbeeld de pijpjes naar de gaspit zomaar verlengen zonder verlies van het vermogen van de vlam?

Verdere tips, aandachtspunten, etc.... zijn van harte welkom.

Alvast bedankt,
Jim
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik kan me niet anders voorstellen, dan dat de pitten op de afbeelding daar speciaal voor gemaakt zijn.

Knoeien met branders van kookplaten is absoluut af te raden, daarmee breng je jezelf en anderen in groot gevaar. Wanneer namelijk door verkeerde constructie het gas niet op tijd ontbrandt, is na enige tijd een explosie te verwachten.

Daarom kan er aan dit project géén medewerking verleend worden, en raad ik je aan op zoek te gaan naar de juiste materialen. Hetgeen denk ik niet makkelijk zal zijn.
 

Jimboy

  • #3
Is een duidelijk verhaal Kees...

Maar het lijkt me ook onwaarschijnlijk dat de bezoekers van dit forum zitten te wachten op reactie's van knoei-oplossingen. Voor knoeiwerk heb je een ander niet nodig, niet waar! Ik zit tenslotte ook niet te wachten op een "verkeerde constructie" zoals je dat zelf noemt....vandaar toch ook dit forum!

Maar inderdaad; de pitten/bediening op de afbeelding zijn indentiek aan die van de kookplaat welke ik nu gebruik. Ben daarom dus erg benieuwd wat de juiste manier/constructie is om hetzelfde eindresultaat te verkrijgen.

Zelf kwam ik niet verder dan:
1. Middels een juiste contructie het verlengen van de toevoerpijpen en aanpassing vlamstand (dit alles zonder gevaar voor eigen leven)?!
2. Ter plaatste van de pitten het betonblad dunner maken. Zo dun als de glasplaat gaat natuurlijk niet, maar misschien is de ruimte tussen gastoevoerpijp-naar-brander en de brander genoeg voor beton met extra wapening. Maar heb ik dan genoeg dekking op de wapening en/of het dan stevig genoeg is voor bijvoorbeeld een paar pannen soep?!

Aandachtpunten (ook zoals die van Kees), tips en oplossingen zijn nog steeds van harte.

Jim
 

Pepjo

  • #4
Heb je al contact gelegd met de keukenboer in kwestie ?
Misschien is een spionagetrip aan te bevelen ?
 

Jimboy

  • #5
Hahahaha...bij atag al gedaan maar dat heeft niet geholpen.

Het ontwerpstudio waar deze afbeelding vandaan komt ook gebeld met de smoes...
"Wij Ontwerpstudio blabla willen graag een betonnen aanrechtblad laten maken.. hebben jullie dat ook eens laten maken en zo ja wie bevelen jullie ons aan?".
Helaas, maar ze gaven geen naam of adres.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Jimboy schreef:
Kan ik bijvoorbeeld de pijpjes naar de gaspit zomaar verlengen zonder verlies van het vermogen van de vlam?
Nee.

De constructie van een gaskookplaat mag nooit veranderd worden, verandert u er iets aan dan is de kookplaat een gevaar voor de omgeving.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu