Gaspitten blijven niet branden, alles al geprobeerd!

Benjamini

  • #1
Goedendag,

Ik heb een gasstel met elektrische ontsteking. Wanneer ik de knop indruk en naar links draai gaat deze aan. Na enkele seconden zou ik deze los moeten kunnen laten en zouden de pitten moeten blijven branden.

Dit werkt helaas niet.

Ik heb een ander gebruikt gasstel gekocht van hetzelfde type (Bauknecht gas op glas). Ook deze vertoont hetzelfde probleem.

Ik ben er achter gekomen dat wanneer ik de stekker eruit haal (voor de ontsteking) en de kunststof knoppen verwijderen en vervolgens zonder de knop de kraan (van een gaspit)opendraai en de pit met een aansteker ontsteek, dat deze wel blijft branden.

Hoe kan dit, wat is hier de oorzaak van? Het zit hem dus op een of andere manier in de knoppen? Het zal wel iets met de beveiliging te maken hebben, maar ik weet niet hoe dit op te lossen. Iemand enig idee?[/url][/code]
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Zo te lezen kunnen de knoppen niet ver ingedrukt worden om de gaskranen te activeren.
Vul de knop eens op met bv teflon of zilverpapier.
 

Benjamini

  • #3
Op het moment dat ik de knop indruk hoor ik wel gas stromen. Ik kan de pit dan ook aansteken. Hij gaat alleen weer uit op het moment dan ik de knop loslaat.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Ja dat had ik al gelezen , maar ze vallen weer uit dus de kranen worden niet geactiveerd , nogmaals vul de knoppen eens op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu