Gasbetonmuurtje van 60cm lengte, blokken door midden zagen?

Joshua

  • #1
Hallo,

Het muurtje dat ik wil maken is net zolang als de de gasbetonblok (60 cm) de hoogte is 4 blokken en een paar centimeter. Die eerste 4 blokken, moet ik die nu bijv. door midden zagen zodat ik een muurtje kan metselen van die kleinere stukken , of kunnen die 4 blokken gewoon boven op elkaar gelijmd worden?

groeten
Joshua
 

Pepjo

  • #2
Denk je dat het een sterker geheel oplevert als je eerst een blok doormidden zaagt en het dan weer aan elkaar vastlijmt ? :D

Gebruik gewoon genoeg ankers aan de bestaande muur en het zit wel snor.
 

Joshua

  • #3
Hallo

:oops: ja, ik had al wel zo'n vermoeden dat het een 'silly' vraag was , maar, nadat ik de vier blokken op elkaar had gestapeld, zag het er een beetje vreemd uit ( ik dacht 'moet dat nou een muur worden?' ) en toen dacht ik daadwerkelijk, mmm, misschien word ie steviger als... :-)

Die ankers, zal ik tussen die tussen elk blok bevestigen ( normaal is het om de 3 geloof ik, maar dan hangt m'n muurtje maar aan 1 anker)?

bedankt voor je snelle antwoord!

groet,
Joshua
 

Pepjo

  • #4
Gebruik gewoon tussen alle blokken een anker, dat geeft een safe gevoel en voor de centen hoef je het niet te laten.

Loopt je muurtje tot het plafond ? Dan kan je de laatste centimeters met purschuim vullen en zit het geheid vast.
 

Joshua

  • #5
Nee, hij komt ter hoogte van het aanrecht.
Tot mijn grote schrik ben ik er net achter gekomen dat sinds er 10mm tussen de wand en het muurtje moet, mijn houten plank van 60 cm breed, nu dus 1 cm te smal is,( ik zal nu maar een mooi afwerk latje tussen de wand en de plank plaatsen, 1cm van de blokken afzagen lijkt me geen goed idee :)

bedankt voor je hulp!
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Ik denk dat een randje van 1 cm afzagen een beter idee is dan een afwerklatje achter je blad. Een latje achter je blad is bewerkelijker en kan aanleiding geven voor lekkage of lelijke plekken door kit of lijm. Als je rustig zaagt met een oude handzaag gaat dat best makkelijk. Je zet dan de afgezaagde kant tegen de muur.
 

H@ns

  • #7
Pepjo schreef:
Loopt je muurtje tot het plafond ? Dan kan je de laatste centimeters met purschuim vullen en zit het geheid vast.
Plafond op 245, muurtje op 80... Waar pur al niet goed voor is :wink:

Afzagen is inderdaad een fluitje van een cent met dat spul. Ik weet niet of er nog tegels tegen komen maar reken in dat geval ook daar een halve cm voor!
 

Pepjo

  • #8
Even overheen gelezen :oops:
 

Joshua

  • #9
Dank jullie allemaal voor jullie antwoorden! Het gaat goed, ik begin nu aan het 2e muurtje. Ik heb inmiddels weer een nieuwe vraag met als onderwerp "het 1ste blok in het U profiel". (ik zal eerst zoeken of er hier al iets over geschreven staat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu