Gasbeton en keilbout

Devotchka

  • #1
Ik heb een bokszak van 180cm die ik met een muursteun wil ophangen in een muur van gasbeton. Het gewicht van de zak is zo'n 50 kg maar tijdens gebruik komt er veel meer gewicht aan de steun te hangen.
De muursteun heeft 3 bevestigingspunten. Is een muur van gasbeton bestand om zoveel gewicht te dragen? Zo ja, Wat voor bouten/pluggen heb ik dan nodig?
(voorheen hing de zak rotsvast met keilbouten in een betonnen muur, maar keilbouten zijn geloof ik niet geschikt voot gasbeton).
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Misschien even vermelden hoe dik die muur is? Gasbeton bestaat in verschillende diktes.
En of er eventueel een mogelijkheid is, om aan de andere kant van de muur iets te bevestigen. Ik zou me kunnen voorstellen, dat de enige stevige bevestiging gebeurt door aan weerzijden van de muur een stevige plaat hout te bevestigen (bijv. multiplex 18 mm) en daar door en door bouten/moeren/ringen, of draadeinden met moeren (en grote ringen) te bevestigen.

Geef dus nog wat beter de situatie aan! :wink:
 

Devotchka

  • #3
Bedankt voor je reactie, de muur is zo'n 8 cm dik.
 

2RH

  • #4
Kun je'm niet beter aan het plafond hangen? Gasbeton 8 cm lijkt mij niet echt bestand tegen het geweld wat je op een bokszak loslaat. Zeker niet omdat'ie aan een (driepotige) arm hangt die de kracht op de muur nog eens vergroot.
 

Devotchka

  • #5
Dank voor je tip!
Plafond werd mij echter op de boksschool en ijzerwarenhandel afgeraden, het gewicht zou daarvoor te zwaar zijn.
Ik heb evt de mogelijkheid om 'm weer te bevestigen in een massief betonnen muur, maar mijn voorkeur ging uit naar de plek waar ik een gasbetonnen muur heb. De muur is dus +/- 8 cm dik en er is mogelijkheid om 'm helemaal te doorboren en dan met moeren aan de andere kant van de muur vast te zetten. Zou de muur daar ook niet tegen kunnen?
groetjes
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #6
Ik zou het niet doen.

de bewegingen van zo'n zak wrikt langzaam de beugel los van de wand , óf ; beugel inkl. blok los uit de wand !

w.
 

Devotchka

  • #7
O.k. bedankt voor je reactie. Ik denk dat ik 'm dan toch maar in die massief betonnen muur met keilbouten bevestig. Voorheen had ik dat ook en dat zat muurvast.
groetjes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu