Gas verbruik ketel slaat vaak aan

Blikkie

  • #1
Hallo
ik heb in 2009 1505 kub gas verbruikt nu vond ik de laatste tijd dat mijn ketel nogal veel aansloeg elke tien minuten verschillend per hoogte van termostaat bv bij 17 2 minuten aan 8 uit
ik heb een hoekwoning houten vloeren is dus wel kouder dan normaal overdag 17 tot 18 graden thuis of niet
vanaf 6 december tot vandaag 480 kub verbruikt
monteur geweest 4x eentje deed er een nieuwe termostaat op ook in de ketel twdde zei misschien de bedrading van je termostaat ,houd het in de gaten zei hij (alle drie zeiden ze dat het niet klopte bytheway)nummer 4 zei dat het kwam doordat het "gewoon koud was buiten ,ik woon in het westland en zo koud was het hier niet ,oh ja de warmte meter kwam ook bij 20 graden niet tot aan de 80 graden maar tot 70 nu wel.
zelfs nu het iets warmer is slaat de ketel nog elke tien minuten aan.
is dit normaal?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik dacht dat ouderwetse ketels snel aan en uit gaan.
Het verbruik is altijd moeilijk te bepalen. Hoe groot of wat is de inhoud van je woning, wat en hoeveel verwarm van je daarvan.
Hoe is er geïsoleerd, heb je dubbel- of enkelglas.
Ik heb in de dezelfde periode maar dan tot afgelopen zondagavond 376M3 gebruikt. Eengezins woning in een rijtje achterkant op zuid.
*wgb*
 

Duva

  • #3
Wij hadden met die erge koude ook heel veel gasverbruik, wel 100 kuub per week, bij een verbruik van nog geen 1500 per jaar. (groot huis)
Nu moet ik er bij vertellen dat wij sinds het najaar alleen nog maar op zolder CV aangelegd hebben en dat daar vanwege het klussen de radioatoren amper aan staan. Wij hebben de nieuwste Nefit ketel met bijpassende zonneboiler. Het warme water van de zonnecolectoren gebruiken we al wel door het hele huis, maar beneden stoken we nog gewoon met gashaarden.

Met die strenge vorst ontdekte ik dus dat wij zoveel gas verbruikten.......
Mijn man heeft zich er toen in verdiept en kwam tot de conclusie dat dit kwam doordat de buitensensor aangaf dat de ketel harder moest stoken. Dat deed de ketel ook en omdat wij die warmte niet gebruikten plofte hij ook wel eens uit. Mijn 'klus'man heeft Nefit om opheldering gevraagd en zijn beredenering bleek te kloppen. De sensor is nu ontkoppeld voor de tijd dat we weinig warmte nodig zijn van de CV. De thermostaat van de CV reageert nu op de ruimtetemperatuur en die kan ik zelf instellen (20 graden).

Het scheelt ons ruim 20 kuub gas in de week!
 

Piet48

  • #4
Hier is een landelijke stooktabel dan heb je iets om te vergelijken.

In die zelfde periode heb ik 30% van mijn jaarverbruik verstookt dus het zal wel meevallen.

Welk type kamerthermostaat heb je?
Het lijkt er op dat het proportioneel stuurt omdat het elke 10 minuten inschakelt.

Gr. Piet
 

Cardin94

  • #5
Welk merk en type ketel heb je? Is je leidingwerk onder de ketel warm op de retour. Haal je de gewenste temperatuur (in huis)? Weet je toevallig ook het gasverbruik per maand van de rest van het afgelopen jaar?
 

Ceeshobby

  • #6
Wat was je verbruik de afgelopen jaren?
We zijn niet meer gewend dat het zo koud is.
Doordat de laatste jaren de winters mild waren, was het verbruik ook minder.
Dat je ketel veel aanslaat is vrij normaal.
Daarom een paar vragen.
Is je huis geïsoleerd, dubbelglas, wat voor ketel.
 

Xr8

  • #7
Vind 11m3 per dag over de afgelopen tijd niet schokkend. Heb hetzelfde verbruik met een slecht geïsoleerde woning van de jaren 60. Afgelopen 6 dagen is verbruik al weer merkbaar minder door de hogere temperatuur.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu