Garagevloer... epoxy, troffelvloer of pvc-tegels?

Cweb

  • #1
Hallo beste klussers,

Ik zoek een garagevloer van zo'n 32 m², voor in een drive-in woning. De ruimte is dus verwarmd.

- beetje geluiddempend (zodat niet het hele blok mee hoeft te genieten als ik een steeksleutel uit m'n vingers laat vallen)
- bestand tegen een drupje olie hier en daar.
- beetje brandveilig.

Ik ben aan het informeren over prijzen van PVC-tegels. Mag geen namen noemen, er zijn een aantal verschillende op de markt. Wel aan de prijzige kant voor zover ik intussen prijsinformatie (zeer moeizaam, kennelijk geheim...) losgekregen heb.

Is dat niks, dan kom je op giet- en troffelvloeren uit begrijp ik. Nu lees ik in de specificaties van epoxy gietvloeren dat die maar een halve millimeter dik zijn ofzo. Is dat niet te dun om een beetje geluiddempend te zijn? Dan zou ik aan een troffelvloer gaan denken, maar is dat veel duurder dan een epoxy gietvloer? Welke ordegrootte vierkantemeterprijs moet ik aan gaan denken?

Erg 'leuk' is ook dat leveranciers die dergelijke vloeren leggen bijna nooit zaken willen doen met particulieren :( Zelfs geen prijsinformatie willen geven, mail niet beantwoorden, enz. Je moet een bedrijfshal hebben van een paar honderd vierkante meter, anders halen ze hun neus voor je op. Zelf maar leggen dus... maar wat?
 

Kees61

  • #2
Garages moeten volgens mij tegenwoordig een vloeistofdichte vloer hebben. Voor particulieren zal dat weer niet gelden natuurlijk..
Hang de steeksleutels aan een touwtje om je nek :) dan kunnen ze niet vallen.
Gekheid natuurlijk, maar kan je niet een paar rubber matjes leggen op de plek waar je werkt?
Je zal op dit forum geen prijzen krijgen. Je kunt vragen hoe je iets moet doen, maar hoeveel het mag kosten, moet ieder klusser zelf bepalen.
Ga anders eens persoonlijk langs bij iemand (niet die grote zaak, maar de man die het uitvoert) die het soort vloer maakt dat je wilt hebben.
De echte vakmensen zijn goed in hun vak maar hebben vaak niet veel kaas gegeten van email sturen.
 

Cweb

  • #3
Bedrijfsmatig gebruikte garages moeten vloeistofdichte vloeren hebben ja, garages van woonhuizen worden (net als de straat waar je je auto immers ook parkeert) zonder vloeistofdichte vloer geleverd. Ik zie ook niet in waarom dat anders zou moeten. Omdat ik echter sleutelaar ben (zoals maar een heel klein deel van de garagebezitters) en dat verantwoord wil doen, wil ik een wat betere vloer. Voor hobbymatig gebruik volstaat een paar potten betonverf ook wel, om een vloer vloeistofdicht te maken. Drie huizen verder zit dat er al jaren op, en ergens een blok verder ook. Blijft goed zitten als je goed voorbehandelt. Maar omdat ik de buren ook niet tot last wil zijn met gerinkeldekinkel van vallende metalen wordt het nog iets lastiger. Matjes kan, maar het valt er altijd naast (wet van Murphy). Grote stukken tapijt die je af en toe vervangt zou ook nog kunnen, maar het blijft een beetje gepruts. Liever een 'echte' vloer waar je niet meer bij na hoeft te denken en daar heb ik best wat geld/moeite voor over.

Mocht ik voor een kliksysteem PVC-tegels kiezen dan komt er betonverf onder om het toch vloeistofdicht te houden. Ik denk dat ik daarmee wel voldoende verantwoord bezig ben.

Over vakmensen en e-mailen vind ik altijd... als je geen mail wil beantwoorden prima, maar zet dan ook geen mailadres op je site. Dat komt veel minder lomp over dan niet reageren.

Ik kan er trouwens met de pet niet bij waarom een ruwe indicatie van prijsklasse zelfs hier strikt geheimgehouden moet worden. Onder 1 hoedje met de bedrijven die dat ook doen? Let wel ik wil niet weten of een bepaalde vloer die door sponsor A voor 25 wordt aangeboden, bij concurrent B ook voor 23 kan, wat waarschijnlijk de (begrijpelijke!) insteek is van het verbieden van het noemen van namen en prijzen, maar ik zou wel willen weten of ik grofweg aan 1, 10 of 100 euro de m2 moet denken... en welk type vloer in welke prijsklasse zit :oops: Scheelt een hoop zoekwerk, als ik bepaalde soorten direct weg kan strepen wegens buitensporig duur.

Nuja, ik ga maar eens naar *naam mag ik niet zeggen* in *mag ik vast ook niet zeggen* langs, om naar de *mag ik niet zeggen* van *mag ik niet zeggen* te vragen :roll:

Jammer dat veel vloerenboeren in uithoeken van het land zitten, maar het is niet anders dan dat ik overal langs zal moeten dan. Leve het internet!

(en sorry voor deze geergerde reaktie... :oops:)
 

Kees61

  • #4
Cweb schreef:
Ik zie ook niet in waarom dat anders zou moeten. Omdat ik echter sleutelaar ben..
Daarom dus.

Over dat niet beantwoorden van email heb je wel gelijk.
Cweb schreef:
Ik kan er trouwens met de pet niet bij waarom een ruwe indicatie van prijsklasse zelfs hier strikt geheimgehouden moet worden.
Tja, nu kan je wel wat stekelige suggesties doen maar ik denk zelf dat het toch anders in elkaar zit.
Stel dat ik of iemand anders zegt dat zo'n epoxy vloer tussen de 100 en 120 euro per vierkante meter kost.
Jij gaat naar een vloerenman toe en die zegt dat het 200 euro per meter moet kosten.

Wat nu? Zeg je dan tegen die man dat hij niet goed bij zijn hoofd is omdat ze op het klusidee forum hebben gezegd dat het voor veel minder kan? Of komt dan jouw volgende berichtje op het forum met de vraag wie het voor 120 euro doet.

Niemand hier maakt reclame voor eigen bedrijf. Het is puur vrijwilligerswerk. Je kunt vragen stellen over hoe je iets zelf moet doen. Als je prijzen vraagt dan wil je het blijkbaar laten doen en dan is het geen eigen klus meer.
Cweb schreef:
(en sorry voor deze geergerde reaktie... :oops:)
Als het je echt speet dan had je het wel weggehaald en niet stiekem laten staan.

Ik ga er verder niet over discussiëren.
 

Cweb

  • #5
Kees61 schreef:
Cweb schreef:
Ik zie ook niet in waarom dat anders zou moeten. Omdat ik echter sleutelaar ben..
Daarom dus.
Dus moet het voor mij inderdaad anders, en niet voor alle andere particuliere garages, die alleen als overdekte parkeerplaats en/of schuurtje gebruikt worden.

Wat me speet was vooral om als relatief nieuweling meteen zo bot uit de hoek te komen, maar ik haal pas iets weg als ik er totaal niet meer achter sta, of het om andere redenen echt ongepast blijkt. Dat was hier niet het geval. Vind ik wel zo eerlijk om het dan maar te laten staan ipv dat het opeens weg is en dan doen alsof ik het nooit gezegd heb ;) Je kunt buiten een forum immers ook niet zomaar je woorden terugnemen.

Dat uitbesteden de bedoeling is begrijp je verkeerd ; ik wil het overwegen als men adviseert om het niet zelf te doen (of als het echt nauwelijks meer kost), maar in principe wil ik de vloer gewoon zelf leggen. De prijzen waar ik nu overal naar informeer zijn dus strikt materiaalprijzen. Ik snap echter de motivering om geen 'aanneemsommen' te bespreken voor 100%. Is misschien ook wel toepasbaar op materiaalprijzen, ik weet het niet (geen idee of er ook leveranciers hier 'rondlopen').

Inmiddels heb ik een ruw idee en blijkt in ieder geval 1 merk pvc-tegels buiten de boot te vallen wegens "te duur". Nu de overige merken nog en allerlei gietvloeren.

Mag ik wel vragen of epoxyvloeren gemiddeld goedkoper of duurder zullen zijn dan PVC-tegels, per meter? Idem voor troffelvloeren? Scheelt een heleboel leveranciers afbellen/langsgaan :? Eigenlijk ben ik vooral benieuwd naar troffelvloeren, omdat epoxy erg dun is en waarschijnlijk weinig geluiddempend. Een troffelvloer is in feite epoxy met flink wat 'vulstoffen' begreep ik van de site van een leverancier.

De genoemde PVC-tegel moest een prijs opbrengen waar je een vrij luxe woonkamervloer voor hebt. Dat is voor mij niet verdedigbaar, om dat uit te geven aan de garagevloer :) Epoxy is sowieso wel ruim binnen bereik (van die garagevloer setjes zijn niet duur) maar of dat ook goed spul is... en ik vind het wat te dun. Tussenvorm gezocht dus...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Al gedacht aan een troffelvloer op de werkplek en betonverf op de rest ?
 

Cweb

  • #7
Nee nog niet, dat is misschien een mooie tussenoplossing, maar wat doe je dan met het hoogteverschil? Gewoon de troffelvloer af laten lopen? (dunner laten worden)

Is een troffelvloer inderdaad dusdanig prijzig dat het loont die te minimaliseren tot een deel van de oppervlakte? :oops:

Overigens las ik ook iets over elastische geluiddempende balkon/galerij gietvloeren. Twee componenten polyurethaan. Natuurlijk niet zo slijtvast als het keiharde epoxy, maar wel geschikt voor licht garagegebruik of helemaal niet? Zwarte bandensporen storen me niet, als er maar niet snel gaten in vallen ofzo.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Ik ben nooit eerder met de door u genoemde produkten in aanraking geweest dus daar kan ik niets over zeggen.
Het idee om een gedeelte met een troffelvloer af te werken komt voort uit economische afwegingen.

Ik maak me sterk dat betonverf niet goed genoeg is, het is goed te reinigen en is behoorlijk stootvast, op de vloer zou u dan een stuk rubber mat zoals die gebruikt wordt voor dakbedekking kunnen leggen.

U kunt ook overwegen op de uren dat harde geluiden storend kunnen zijn niet te gaan sleutelen.
 

Cweb

  • #9
Jan schreef:
U kunt ook overwegen op de uren dat harde geluiden storend kunnen zijn niet te gaan sleutelen.
Ik ben geen "u" hoor ;)

Harde geluiden kunnen altijd storend zijn, dus voorkom ik ze liever, zodat ik zorgeloos kan hobbyen zonder op de klok te kijken. In een wat ouder rijtjeshuis (zonder spouwen) moet je nou eenmaal een beetje rekening houden met elkaar en dat beschouw ik als vanzelfsprekend, dus ik houd er met de inrichting een beetje rekening mee dat ik m'n gang kan gaan (niet alleen sleutelen, maar ook eens een filmpje draaien ofzo) zonder een ander tot last te zijn.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
In dat geval is het verstandig iemand erbij te halen die verstand heeft van geluidsisolatie, alleen geluiddemping op de vloer lost niet veel op, ook de wanden zullen dan aangepakt moeten worden en dat betekent ter plekke bekijken hoe de constructie van het gebouw in elkaar zit, dat is vrij moeilijk vanaf een beeldscherm.
 

Cweb

  • #11
Jawel... want uit ervaring is gebleken dat het enige wat bij de buren goed te horen is, is als je iets op de grond laat vallen. Ook het rollen van de garagekrik (metalen wielen) over de vloer, dat soort dingen. Contactgeluid dus. Overige geluiden die via de lucht gaan (dus niet door direct contact met vloer of wanden gemaakt worden) zijn bij de buren niet of nauwelijks te horen. Radio aan geen probleem, hard praten of een remschijf aan de auto los hameren ook niet, maar *rinkeldekinkel* iets van metaal op de knetterharde cementvloer... dat hoort zowat het hele blok.

Ik waardeer je meedenken, maar ik heb me dus wel een klein beetje voorbereid voordat ik achter een oplossing aan ging :) Het zijn echt de geluiden die uit direct contact met wanden (komt nooit voor) of vloeren (komt veel voor) voortkomen die goed hoorbaar zijn aan de andere kant. Dus als je het directe contact met de vloer dempt, dan ben je er vanaf. Daar is denk ik geen raketgeleerde voor nodig. Vandaar de wens om de vloer wat zachter te maken dan cement/beton.

Constructie van het gebouw weet ik ook niet exact, maar op grond van de muurdikte en overige maten kan het weinig anders zijn dan eenvoudige betonskeletbouw zonder tussenliggende spouwen. De tussenmuren zijn even dik als de draagmuur halverwege het huis. Het geheel staat op heipalen trouwens.
 

Cweb

  • #12
Mag dicht, ik heb een keuze gemaakt.

Na lang rond informeren is gebleken dat geluiddemping gewoon te hoog gegrepen is, vooral qua prijs, en ik het beste een "normaal" epoxy pakket erop kan gieten. Dat gaan we dus maar doen.

Zie ander draadje.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #13
Wel eens gedacht aan een gewone vinyl/zeil vloer.
Die zijn wel 4 tot 6 mm dik dus dempen flink.
Daarnaast zijn ze in allerlei kleuren verkrijgbaar, dus ook in stemmig zwart met gele streepjes oid.
Als je die verlijmt dan ligt hij perfect en gaat hij ook niet krullen en ook meteen dicht.
Enigste probleem, je moet er niet wat heets op laten vallen of met scherpe dingen op komen.

suc6

Gerrit Bakker
 

Cweb

  • #14
Wel aan gedacht, maar ik vrees dat vinyl niet bestand is tegen sturende (auto)wielen, of tegen bv. een garagekrik. Daarbij, gereedschap en onderdelen zijn vaak scherp en vonkjes van de slijptol heet...

Vrees dat vinyl net even te "licht" is voor deze toepassing, al ben ik wel van plan een stukje onder de werktafel te leggen om in ieder geval die een beetje te dempen. Er is ook niemand die het gebruikt en bv. mij kon vertellen dat het er wél tegen kan ofzo.

Maar je reaktie is mosterd na de maaltijd, ik heb al een epoxyvloer gekocht.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu