Garagedeuren vervangen door wand, koudebrug

DESMEV

  • #1
Ik ben van plan mijn garagedeuren te (laten) vervangen door een wand (hout of steen).
Het gaat me nu even over de betonnen vloer onder de deuren. De vloer loopt van binnen uit onder de deuren 'door' tot een cm of 10 naar buiten. Met een ± 2 cm anti inwaterrandje zoals gewoonlijk. Niets bijzonders dus.

Alleen kan ik er toch niet zomaar een wand opzetten? Er blijft dan toch een grote koudebrug van de vloer die buiten nog zichtbaar is, maar gewoon de koude doorgeeft aan het gedeelte binnen.

Moet dat gefreest worden, of de muur nog verder naar buiten verplaatsen zodat de totale betonnen vloer binnen blijft (los van de vraag waar de muur dan op moet steunen)?

Stel m'n vraag hier omdat ik daar totaal tegenovergestelde adviezen over hoor. Wandbreedte ± 5 mtr. Hoogte 2,20 mtr (voor de volledigheid :))

Michel
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De koudebrug zou ik zeker niet laten zitten, dat is wachten op schimmel bij de muur en/of de vloer aan de binnenkant.
Haal hier even een aannemer of een bouwkundige bij, die kan ter plekke de situatie bekijken, en eventueel een offerte uitbrengen.
 

Chathanky

  • #3
Als het om woongebruik gaat is die kans veel groter dan voor een garage waar niet in geleefd wordt.

Problemen zie je vaak bij serre's omdat het buitendeel in de winter z'n kou doorgeeft naar binnen waar het warmer en vochtiger is. Bij jouw garage is dit waarschijnlijk niet aan de orde.
 

DESMEV

  • #4
Toch wel, want de garage wordt verbouwd tot leefruimte.
En natuurlijk gaat een aannemer het werk uitvoeren.

Maar van de 3 aannemers die er naar gekeken hebben zegt 1 dat het absoluut geen problemen gaat geven, nr. 2 zegt dat het wel mee zal vallen in de praktijk en nr. 3 zegt dat dat wel problemen gaat geven.

Maar de laatste komt dan ook met een veel duurdere oplossing. Is niet erg, maar moet dan wel nodig zijn. Terwijl dit toch alle 3 goed aangeschreven aannemers zijn, verbaast het me (altijd)weer hoe veel verschillende antwoorden je in de praktijk krijgt.

Koude brug ga ik in ieder geval laten oplossen.

Dank
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ach, verschillende meningen over technische zaken komen we hier op het forum ook nog wel eens tegen. Zoveel mensen, zoveel meningen, of interpretaties van wat er ooit geleerd of gelezen is.

Daarom is het goed geweest bij meerdere bedrijven offerte aan te vragen, anders had je die andere meningen niet eens gehoord...
 

Pepjo

  • #6
Ik zou hier inderdaad een stuk uit laten frezen en vullen met isolatie, over de volle lengte van de opening.
 

Chathanky

  • #7
Zo lang daar geen hijpalen achter staan. :mrgreen:
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
Het kunnen ook zijpalen zijn...

Maar meestal worden ze geheid! :mrgreen:
 

Chathanky

  • #9
:mrgreen: En die zijn heilig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu