Garage>>tuinhuisje

Stefan

  • #1
Ik wil stroom doortrekken vanuit mijn garage naar mijn tuinhuisje. Lasdozen, mofjes, pvc-pijp, dozen etc gekocht en aangesloten, dus dat ging allemaal wel.

Maar nu ben ik beland in het tuinshuisje. Ik heb gekocht een schakelaar met de functie stopcontact en schakelaar. De schakelaar dient om de verlichting binnen aan te sluiten en het stopcontact voor eventueel verlichting buiten of wat anders.

Maar hoe moet ik dit nu aansluiten, uit de tekening kan ik niet wijs. Ik heb gisteren al zitten stunten met als gevolg dat "pats" de stroom eraf klapte. Lang leve de aardlekschakelaars.

Maar kan iemand mij vertellen hoe ik dit moet aansluiten met een eenvoudig schemaatje erbij?
Alvast bedankt.

Groetjes,

Stefan.
 

Gerrit

  • #2
Op de kombinatie zit een verbinding tussen de schakelaar en de kontaktdoos. Hier sluit je de fase op aan. Op de andere kant van de kontaktdoos sluit je de nul aan. De aarde sluit je aan op het middenkontakt van de kontaktdoos en de schakeldraad sluit je aan op één van de 2 nog niet gebruikte aansluitingen op de schakelaar.

Omdat duidelijk is dat je dit nog niet eerder hebt gedaan, raad ik je aan even in de omgeving te kijken naar een ervaren iemand die even wil meekijken.
 

Fiesiekus

  • #3
Er komen drie draden uit de PVC-buis begrijp/denk ik? Bruin = fase op de L, blauw = nul op de N en de geel/groene aarde op de PE aansluiting van de combinatie monteren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu