Garage isoleren - muur dak isoleren

HenkieKlus

  • #1
Ivm het wijzigen van de garage in een soor van speelkamer wil ik deze isoleren. Ik heb gehoord dat je het dak (platdak) van binnen niet kunt isoleren? Maar dat er dan een nieuw dak op moet?

Verder dienen ook de muren geïsoleerd te worden. Waarmee kan ik dit het beste doen? De garage staat enerzijds tegen ons huis en anderzijds tegen de garage van de buurman. Moet ik dan alle muren isoleren?

Hopelijk kan iemand mij een duidelijk en gefundeerd advies geven.

Henkie
 

Chathanky

  • #2
De muur die in verbinding staat met de woning hoef je niet te isoleren, de achterliggende ruimte is immers verwarmd.

Er zijn wel mogelijkheden om je platte dak van binnen te isoleren, gebruik de zoekfuncties eens van dit forum.
Bij verkeerd isoleren loop je zeker risico maar die zijn echt te voorkomen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Voor wat comfort zou je ook de vloer moeten isoleren. Ik neem aan dat deze van beton is.
Isolatie materialen moeten eigenlijk aan buitenkant worden aangebracht.
Het ligt aan het type dak van je garage of dat simpel mogelijk is. Als er grind op licht en het dak van je garage loopt netjes droog dan zou je er een omgekeerd dak van kunnen maken.

Je kan van binnenuit isoleren. Maaaaaar je loopt meer risico met het insluiten van vocht in je dakconstructie. Om te voorkomen dat je constructie vochtig wordt moet er ventilatie komen tussen de dakvloer en je de bovenkant van je isolatie materiaal. Essentieel is een zorgvuldig aangebrachte damprem aan de onderzijde van je isolatieplaten.
Soms is het mogelijk om in de lengte van de balklaag, via het boeideel, een vorm van ventilatie te maken.
*wgb*
 

Dyon

  • #4
Als je een houten balklaag hebt zou je ook nog een koud dak kunnen toepassen. Hierbij word de isolatie tussen de balken gedaan. Het voordeel ten opzichte van het omgekeerde dak is dat je geen afschotplaten nodigt hebt en ook je afwatering niet hoeft te veranderen. Opzich niet mijn favoriete optie, maar het is er wel 1.

Links is koud dak.

 

HenkieKlus

  • #5
Ten eerste dank voor de reacties,

ter info, de vloer zal worden verwarmd middels vloerverwarming, deze enkele meters meer maken het niet nu we toch de rest van de benedenverdieping hiervan voorzien. Ook blijft er een radiator in de schuur aanwezig.

dus mijn muur kan ik simpelweg met tengels, isolatiemateriaal en afwerkplaat isoleren. Welk isolatiemateriaal is hiervoor geschikt?

mijn dak isoleren wil dus zeggen goed ventileren. zoals ik het zie (oa op het plaatje) kan ik dus tussen de balken een 'luchtlaag' en dan isolatie aanbregen. Deze 'luchtlaag' moet dus geventileerd worden!? Kan dit middels een rooster door de buitenmuur? 1 aan de voorzijde en 1 aan de achterzijde, zodat er 'trek' ontstaat?
 

Chathanky

  • #6
Tussen de isolatielaag en dak moet een open verbinding zijn om eventueel vocht uit je dakconstructie te laten ontsnappen.
Zorg wel dat bv. isolatiewol niet sterk afkoelt door die ventilatie, het aanbrengen van een dampopen folie voorkomt dit. Anders neemt je isolatiewaarde sterk af. aan de afwerkzijde plaats je een dampwerende folie.

Tussen de tengels kun je isolatiewolplaten steken en daarna afwerken met gipsplaten. Een dampscherm hier is niet nodig, vocht kan zo goed als ongehinderd door een baksteenmuur naar buiten verdwijnen.
 

HenkieKlus

  • #7
Dank voor je info Chathanky!

heb je of iemand anders ook nog info mbt tot de garagedeur en het kozijn. Er zit nl nu een (oerlelijke) ijzeren kanteldeur in aan de voorzijde. En aan de achterzijde is een lozijn met een raam en een deur aanwezig welke beide voorzien zijn van enkel glas. Wat voor garagedeur is aan te raden en is dubbelglas voor de ramen voldoende?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu