G22 VRW probleem: Slaat af na enkele seconden branden. OPGEL

Rew

  • #1
Voorgeschiedenis:
Een paar weken geleden was de verwarming uitgevallen: hoofdbrander kwam niet meer in. Waakvlam bleef branden. kennelijk verwarmt dat m'n 3L warmwater warmtewisselaar waardoor ik SNEL wat lauw kon douchen.

Oplossing: De knop van de thermokoppel-overrule moest wat uitgtrokken worden. (dat is dus de knop die je ingedrukt moet houden terwijl de thermokoppel warm wordt als je hem aangestoken hebt).

/Nu/ is het zo dat als ik hem aanzet en de knop loslaat, de hoofdbrander inkomt en een paar seconden later weer uitgaat.

Ik zelf denk dan aan dat er ergens een sensor "gevaar" aangeeft.

Ik merk dat er wel 24V aanwezig is op de aansluitingen naar het gasblok. (ik meet 24VAC en hij maakt een click als ik de leiding loshaal of vastprik).

Suggesties?

----------

Update: fixed! (hopelijk!)

Na het posten was ik nog even naar het schema aan het kijken. Ik ben electrotechnieker, maar niet gewend aan hoe intergas sommige dingen tekent. denkend aan: "...sensor... gevaar...", zag ik in het schema de maximaal/droogkookthermostaat en dan aangesloten op het gasblok. Gezocht in het apparaat en gevonden. :-) Losgetrokken, nu wilde de boel helemaal niet meer aanslaan. Gemeten: De thermostaat verbind de twee draden door. (logisch: als de kabel kapotgaat moet de boel uit. )

Weer vastgemaakt, maar toen kwam er een clickje uit het apparaat, en nu doet hij het weer. Er is dus iets met de "maximaal/droogkookthermostaat". Evt vervangen of in ieder geval in de gaten houden. Ik zie wel.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Heb je wel genoeg water in het systeem?
1,5 - 2 bar.
Ander vervangen die droogkook.
Kost maar en paar euro.



Als alles goed is aangesloten gaat je waakvlam uit als de droogkook inslaat
 

Rew

  • #3
Ja, genoeg water. Ik krijg hem nauwelijks boven de 1 bar, staat vandaag hoger dan "normaal" voor mijn systeem. Verder is er jaaaaren geleden door een monteur geroepen: je expansievat is kapot, moet vervangen worden. Tot die tijd had ik nooit last van "lopend water geluiden" ( = lucht in het systeem). Daarna altijd wel. Ontluchten helpt niet. Dus ik vermoed dat het nieuwe expansie vat kaduuk is. Maar goed. Ik ben geen verwarmingsmonteur.


Re: Droogkook: Deze bedoel je?



Thanks voor de reactie. Ik vind het verdomd lastig om te deduceren wat er precies mis is, als ik niet genoeg weet hoe het normaal werkt en wat er precies allemaal afslaat als er een sensor roept dat het niet veilig is....
Dus die: 'gaat de waakvlam uit" vind ik heel prettig om te weten. Thanks!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu