Fundering voor gemetselde staanders

Sebastiaan

  • #1
Hallo allemaal,

Ik wil een schutting maken met 4kante opgemetselde staanders, dus 2 stenen naast elkaar tot een hoogte van 180.

Tegen de staanders wil ik dan betongaas maken en ertussen planten.

Hoe kan ik dan het makkelijkste de fundering maken ? een pvc buis van 110 de grond in werken en dan volstorten met beton ? in eerst instantie hoef ik maar een meter of 8 te doen.

En kan je een pcv buis met beleid een meter of 2 de grond inkrijgen ? slaan of boren ?

Aangezien een grondboor met motortje huren voor een paar gaten niet echt opschiet ( 1,5 uur reistijd voor ophalen en wegbrengen ) wou ik het eerst anders proberen aangezien ik eerst maar 3 palen hoef.

Dus als iemand tips of ideeën heeft ?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een pvc pijp de grond in slaan moet denk ik nog wel lukken, alleen zit hij dan vol met grond of zand. Maak je 'm dicht aan de onderkant, dan sla je hem door de weerstand kapot of hij gaat de grond niet meer in. Kortom: je moet eerst een gat maken. Met een (verlengde) grondboor moet het denk ik wel al een eind lukken.

Ik zou de pijp wel wapenen met een aantal ijzeren staven. Anders is de kans op breken wel erg groot (er komt altijd meer kracht op een afscheiding te staan dan je denkt met wind e.d.). Daarnaast zou ik proberen om de pijp ook door te laten lopen in de staanders. Wellicht kun je de staander hol metselen en opvullen met beton? (dan wel de wapening van de pijp in de grond en die van de staander aan elkaar verbinden).
 

Sebastiaan

  • #3
Dus ik kan gewoon het beste een gat graven ?

En dan ? ik moet ongeveer 1,5 tot 2 meter diep denk ik zo tot de vaste bodem.

een stoeptegel onderin en bewapening erin en dan het beton tot net onder het maaiveld storten ?

Moet er dan nog een bekisting omheen ?

En als ik wel een pvc pijp in de grond zou hebben, kan ik deze dan gewoon volgooien met bewapening en beton en dan me staanders erop ?

En de bewapening door laten lopen in de staander zal erg lastig zijn, dan zou ik eerst gaten moeten boren in de stenen aangezien ik 2 stenen naast elkaar wil leggen en dan de volgende laag er een kwartslag gedraaid erop
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu