Friese staartklok loopt niet meer

Joris.F

  • #1
Heb een friese staartklok, maar de klok heeft ongeveer twee jaar op zolder gelegen. Afgelopen weekend heb ik hem aan de wand gehangen maar krijg hem niet aan de gang. Mijn vraag heeft iemand een tip voor mij om hem weer aan de praat(lopen)te krijgen?
Alvast bedankt
Vriendelijke Groet Joris
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Hangt ze absoluut recht? zowel naar de zijkanten als naar voren?
Anders moet het loopwerk gereinigd worden, dit is echter geen klusje voor een DHZ-er hiervoor zal je toch naar een klokken specialist moeten.

Het kan zijn dat ze wat rauw is op de loopvlakken van de slinger, door een hulp gewicht aan te hangen kan je hem dan vaak wel laten lopen, na een uurtje zonder dat extra gewicht laten lopen dan zijn de vlakken weer glad.
 

Luc

  • #3
Hallo , Ik heb hetzelfde meegemaakt met een koekoeksklok en had raad gevraagt aan een verzamelaar en die geeft een goede uitleg op je vragen . ( website verwijderd, mod)

Je kan eventueel ook een Email sturen naar deze zeer behulpzame persoon. Ikzelf heb mijn klok aan de praat gekregen met een extra gewichtje en 1 dag later liep ze zonder het extra gewichtje. Ook heb ik op zijn advies de klok zeer licht geolied met WD 40.En nu loopt ze verbazend juist voor een oude koekoeksklok. Veel succes ermee.

Groeten Luc
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2
Gerelateerde onderwerpen
Friese staartklok gaat steeds van slag

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu