Foutmelding F2 Bauknecht GSF 7550 Inbouw

1962guitarman

  • #1
Hallo,

Onze GSF 7550 inbouw geeft sedert een afvoerprobleem van onze aanrecht wasbak waardoor de vaatwasser z'n water ook niet kwijt kon, een F2 melding. Het afvoerprobleem is verholpen en ook de vaatwasser kan met F2 het water wegpompen waardoor er geen water meer resteer in het cilindervormige afvoer compartiment onderin. Nu heb ik op een duitse site gelezen dat het probleem zit in de sensor die moet registreren of er nog water aanwezig is en of er dus een afvoerprobleem is. Het schijnt dat je geen reset kunt doen en dat het probleem fysiek verholpen moet worden. Het is me gelukt om de vaatwasser water te laten wegpompen met de deur open zodat ik kon zien dat het water ook daadwerkelijk wegliep. Helaas blijft de machine echter steeds maar weer de zelfde F2 melding geven. Het is me ook gelukt om de F2 melding uit het meldingenvenster te krijgen maar wanneer ik een wasprogramma opstart springt hij na een 20-tal seconden weer over op F2 en begint het 'startlampje' te knipperen.

Iemand een idee hoe dit op te lossen? :?:

NCcode: 8548 411 01810
serv.nr. 560585
 

1962guitarman

  • #2
Wow! Halfuurtje geleden het antwoord van Jan gelezen in mijn dubbelpost in de sectie bruin/witgoed.

Jan schreef:

Verwijder de plint of een zijpaneel van de machine en maak de bodemplaat droog, daar staat water op door een lek, vooral onder de vlotter goed droog maken.
Zet de machine daarna weer aan en kijk waar het lek zit en verhelp dit.




Heb de plint (metalen plaat onderaan, voorzijde) verwijderd en er staat inderdaad water in. Jan, waaraan herken ik de vlotter? En... heb ik inderdaad de plint, zoals jij beschrijft, verwijderd? Ik zag niet hoe ik de bodemplaat zou kunnen verwijderen dus heb ik die voorkant maar genomen. Voor mij moeilijk te herkennen waar de vlotter zit. Je kunt niet alles duidelijk zien zo. De bodemplaat was wellicht beter geweest....

In ieder geval al tot hieraan hartstikke bedankt! :D
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
De bodemplaat hoeft er niet uit, u kunt de machine ook even schuin houden en het water er uit laten lopen.
De vlotter zit meestal ergens in het midden waar het laagste punt zit, daar zit een blokje piepschuim o.id. dat omhoog komt als er water onder komt en een microschakelaar bedient die de afvoerpomp inschakelt.
De vlotter is het beste bereikbaar via de zijkant, een zijpaneel verwijderen en u kunt er bij, meestal is dat niet nodig als u de machine schuin hebt gehouden, als de F2 storing weer verschijnt kunt u dat alsnog doen.
 

1962guitarman

  • #4
Heb nu niet zoveel tijd, straks om 06:00 weer het bed uit dus ik heb het beperkt tot het droogmaken van de plaat en de vaatwasser doet het weer. Later deze week ga ik met de aanwijzingen verder om ook de lekkage op te sporen en er voor te zorgen dat het niet meer gebeurt...

Jan, hartstikke bedankt! Mijn koffiebeker is in ieder geval straks schoon, die kan ik meenemen! :lol:
 

Gericom

  • #5
Er zal geen lekkage zijn.. Door het afvoerprobleem van het riool/sifon/etc. kon de vaatwasser het water niet kwijt en is het op de bodemplaat terecht gekomen, via de slangetjes aan de zijkanten.
 

1962guitarman

  • #6
Oeps... Dacht dat ik al gepost had na de laatste van Gericom, maar dat heb ik met mijn mobiele telefoon gedaan en dat gaat wel eens mis. Wilde toch even kwijt dat ik Gericom wilde bedanken voor de geruststelling dat er waarschijnlijk geen lekkage is. Ik kan bevestigen dat ik die slangetjes heb gezien en nu begrijp waardoor de bodemplaat is volgelopen. Scheelt mij weer een hoop werk en kan nu met een gerust hart alles op z'n plek laten zitten.

Ook Gericom: bedankt! :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu