Fitterskit + hennep

Brabbies

  • #1
Bij het aansluiten van een vaste koperen 12 mm waterleiding op een inbouwcloset heb ik op het koppelstuk voor de eerste keer fitterskit en hennep gebruikt (voorheen gebruikte ik altijd teflontape). Klopt het dat zo'n verbinding eerst wat kan 'zweten'. ? Ik heb een druppie water gezien. Daarna de boel extra aangedraaid en het lijkt nu voor elkaar.
Alvast bedankt voor reacties.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Je maakt eerst met behulp zaagblaatje het schroefdraad ruw, zodat hennep er beter aan vast blijft zitten. Daarna hennep er om heen draaien en daarna fitterskit.
Dan zweet hij niet door.
 

Xr8

  • #3
Normaal gesproken is het direct dicht, wanneer de koppeling er niet ver genoeg op gedraaid is dan kan het lekken. Mijn ervaring is dat teflontape sneller lekt dan hennep en kit.

Toevallig niet de verkeerde kant omgedraaid met de hennep?

Succes.
 

Black Knight

  • #4
Heb persoonlijk ook betere ervaringen met hennep en fitterskit dan met teflontape.

Trouwens is het wel mogelijk dat een met hennep gemaakte verbinding in het begin even (weinig) lekt en later dan toch netjes sluit (heeft met nat worden van de hennep te maken, die dan uitzet als ik het niet mis heb)
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #5
@Black Knight,Eenmaal dicht is dicht en niet door het natte hennep.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Het kan voorkomen dat een verbinding met hennep iets zweet, dit moet na een paar minuten afgelopen zijn, zo niet dan de verbinding opnieuw maken.
Draai de hennep met de schroefdraad mee en doe er niet teveel op, dan wordt het meestal weggedrukt, de hennep moet in de schroefdraad zitten voor een goed afdichting.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu