Fietsenstalling ingraven in de voortuin

Koopen

  • #1
Beste mensen,

Ik wil graag een fietsenstalling in mijn tuin maken en die deels ingraven zodat als het ware een gedeelte onder de grond komt. Hebben jullie nog tips en tricks. Hoe zorg ik ervoor dat er niet teveel water in de fietsstalling stroomt. Hoe zorg ik ervoor dat de wanden het houden? En als laatste hoe ga ik om met de hoogte. Bestaat er een kant en klaar ontwerp en waar kan ik dat eventueel vinden?

Veel vragen. Ben benieuwd. Dit is de eerste keer dat ik deze site gebruik.

Ciao.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De stalling droog houden is niet zo moeilijk, koop een goede pomp van een paar honderd euro en plaats die in een gat in de betonnen vloer van de stalling.

De wanden tot net boven het grondniveau ook uitvoeren in beton, dat is in elk geval stevig genoeg, u zult rekening moeten houden met een schuine kant naar de bodem van de stalling, kijk ook eens naar garages onder een huis.

De hoogte zult u zelf moeten bepalen, deze moet zodanig zijn dat de fietsen er in gezet kunnen worden wanneer u rechtop staat, dat is de hoogte tussen de rand van de kuil en het dak.
 

Rotjeknor

  • #3
Een tijdje terug heeft Rob bij Tuinruimers ook eenzelfde soort fietsenstalling gebouwd. Misschien kan je daar op de site er wat over vinden?

Aflevering 22 maar inmiddels verwijderd mod
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu