Ferroili GR3.14TK BJ 1990 kamerthermostaat werkt niet meer.

Eddy38

  • #1
Ik heb een probleem met mijn ketel.ik heb hem vandaag gevuld en ontlucht,toen de stekker erin gestoken,toen heb ik de klokthermostaat omhoog gezet,het ging tot zover goed,toen hoorde ik dat er lucht op zolder in de leidingen zat,ik ben hem weer gaan ontluchten en moest hem weer bijvullen.op dat moment stopte de kamerthermostaat ermee. ik heb zelf de draden achter de ketel doorverbonden maar er gebeurde niks,toen een andere klokthermostaat aangesloten werkte ook niet,zekering was ook goed in de ketel.kan er iemand mij helpen?

mvg, ed
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #2
Kan het zijn dat de droogkookbeveiliging is aangesproken ?

koper uitziend ,met twee draadjes er op - deze even doorverbinden,dus een lus opzetten .
 

Eddy38

  • #3
Hoi bundy

ik kan die droogkookbeveiliging niet vinden

kan jij laten zien waar hij zit
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #4
Let op dit is uit een oud antwoord - want ik zie hem nu niet zitten--

:arrow: Kijk of de ketel is uitgeschakeld op de maximaal thermostaat, deze zit links bovenaan langs de ketel thermostaat (de knop die op 90 graden staat).
Er zit een zwart knopje, wat je losdraait, daarachter zit een klein knopje wat je met een pen of kleine schroevendraaier indrukt.
Als je een "klikkend" geluid hoort was deze aangesproken.
Reden zou kunnen zijn dat er veel lucht of te weinig water in de ketel zit.
 

Eddy38

  • #5
Ik kan hem wel indrukken maar hij klikt niet,aan de achterkant zitten twee draadjes en een koperdraadje. ik zag van te voren aan het display van mijn klokthermostaat dat hij weer aan stond, toen heb ik hem hoger gezet en sprong de ketel aan, en na 10 min sprong hij uit bij 90 graden. De aanvoer werd wel heel warm bij de ketel, toen heb ik naar de pomp gekeken en die draaide.
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #6
Als de pomp draait en toestel wordt erg heet dan is er toch geen circulatie - kan zijn door veel lucht in de ketel- dus uit zetten even rust geven en beginnen met alles te ontluchten - beginnen op het hoogste punt dus alles op de cv ketel - daarna de stekker er weer in - eventueel nog een keer herhalen.

Dus beginnen met de stekker er uit te halen .!!
 

Eddy38

  • #7
Hoi bundy

Ik heb gedaan wat jij zei,en hij draait weer als nieuw,alles is weer lekker warm.

super bedankt :prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu