Fermacell op vloer??

Ferryv

  • #1
Bij ons boerderijtje nemen we de bovenverdieping in gebruik. Hiervoor hebben we de oude balklaag gedeeltelijk vervangen, gedeeltelijk verstevigd en gedeeltelijk in tact gelaten. Hiertussen isolatie aangebracht tegen het klankkast effect. En hieroverheen nieuwe platen underlayment.

Nu kreeg ik echter nog het advies om hierop een laag fermacell-platen aan te brengen, voordat de vloerbedekking komt. Dit vanwege de geluidsisolatie. Ik was van plan dit even te testen met een klein stukje en wat rennende kinderen. Dit is er echter niet van gekomen. Vandaar aan jullie de vraag of jullie deze methode kennen, en of het het veel helpt??
Komt op de fermacell nog de ondervloer, of is de fermacell in plaats van een ondervloer??

Ik wil komend weekend een aantal tussenmuren boven plaatsen, inclusief de deurkozijnen, dus moet nu wel weten hoe hoog de vloer gaat zijn...

Wie heeft ervaring??

Alvast bedankt!
Groet, Ferry
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Kijk even op de site van de leverancier.

fermacell vloeren worden veelvuldig toegepast in de renovatie
 

Ferryv

  • #3
Op de site van de leverancier staat inderdaad heel erg veel.
Allemaal verschillende typen vloerelementen met verschillende eigenschappen. Oplopend tot heel dik (en vast heel duur)

Mijn vloer is sterk genoeg en brandwerend genoeg. Als ik het zou doen zou ik alleen een ~10mm dikke standaard plaat op de vloer willen doen voor geluids isolatie. Ik kan alleen niet vinden of die daarvoor geschikt zijn of niet. (Zowel wat betreft de geluidsisolatie als de belasting)

Het is niet mijn bedoeling mijn vloer nog weer 3 of meer centimeter hoger te maken, of er enkele tientjes per meter duurder, door toepassing van de speciale vloerelementen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu