Fasto ketel

A

Anonymous

Gast
  • #1
Beste Ben

Ik heb een fasto fc 2510 combi ketel die regelmatig de waakvlam uit gooit. Gisteren de kachel schoongemaakt en waakvlam nozzel door geblazen. Als de kachel 's ochtends aan is geweest is valt de waakvlam regelmatig uit. Het lijkt hem in het afslaan te zitten. als de waakvlam een maal aan is valt deze niet uit zich zelf uit.

Heb jiij een idee? kan het hem in de rookgas temperatuur zitten?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Erick,waakvlam brandt goed?Staat ie goed op de thermokoppel,?zou ook de thermokoppel kunnen wezen(koperstaafje wat in de waakvlam zit)Kijk eens met opstoken of je keteltemperatuur niet te hoog oploopt.En wat betreft de rookgas,als je trek niet goed is,kan hij hem ook op uitgooien.Staat er niet een afzuigkap aan in die gevallen???(onderdruk)

gr.Ben
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Bedankt voor je reactie de ketel hangt buiten dus onder druk lijkt niet waarschijnlijk het uit vallen is dus danig onreglmatig dat ik eigenlijk vermoed dat het niet het thermo koppel is zijn deze dingen niet heel of stuk? zou er iets met brander automaat kunnen zijn? de drie weg klep voor cv of warm water werkt ook niet naar behoren zou het een en ander met de brainbox te doen hebben? Of hebben die drie weg kleppen de neiging te blijven hangen?

Groeten Erick
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
thermokoppel wordt gelijdelijk slecht,om dit te checken doe je als volgt;thermostaat uitzetten-waakvlam uitblazen-gelijk stopwatch indrukken,dan moet minimaal 15sec de waakvlam gas geven,je hoord aan een klik bij het gasblok dat hij stop met gas geven.Zou dit eerst goed checken voor dat je aan de brainbox,of klep begint..en check ook de conectors bij de thermokoppel,1 slecht contact en hij gooit de waakvlam uit!!

gr.Ben
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu