Extra groepenkast plaatsen

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik wil in de garage een extra groepenkast plaatsen.

Deze heeft er altijd gezeten maar de bewoners hebben alles afgeknipt en losgemaakt. Kan iemand mij vertellen hoe ik deze kan aansluiten. Het gaat om ongeveer een kast met drie of vier zekeringen en die moet dan aangesloten worden op de aanvoer van de elctra die er al naar toe gebracht is.

Nu is dat via universele dozen en met lasklemmen verder geinstalleerd maar ik wil zelf voor de veiligheid daar een extra groepenkast plaatsen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Als je dan zo voor de veiligheid bent, laat er dan iemand naar kijken die er verstand van heeft, en ga zelf niet lopen prutsen. Anders zou het alsnog onveilig kunnen worden en kun je het beter laten zitten zoals het nu zit.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Ik sluit me weer eens bij Toon aan, ga niet zelf met een groepenkast "knutselen"als je er weinig vanaf weet. Is echt iets voor een vakman. En een extra groepenkast heeft eigenlijk niets met veiligheid te maken, maar is makkelijk voor eventuele uitbreidingsmogelijkheden. Maar ook dat houdt een keer op aangezien je hoofdzekering(en) maar tot 25 A gaan.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Nah, das niet helemaal waar. Normaal gesproken bij een enkelfasige aansluiting 35A en bij een 3fase aansluiting 3*25A. Als je hoger wilt kom je in het klein zakelijk gebruik.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Ik heb inmiddels alles al geinstalleerd door middel van universele dozen en lasklemmen. Daar je in je huis al een groepenkast aanwezig is is het niet nodig er nog eentje voor de veiligheid te plaatsen, ook al is deze er wel geweest.

Nog even één ding ik heb wel degelijk verstand van electra, alleen wilde ik even een schema hiervan hebben.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu