Expoxy gietvleor

Blueone

  • #1
In mijn garage wil een epoxy gietvloer op een cementdekvloer gaan leggen. Aan de buitenkanten zit nu een kantstrook tegen krimpen, is het verstandig om die van te voren dicht te kitten zodat het gietmiddel niet overal inloopt? Zo ja, welke kit kan ik daar het makkelijkste voor gebruiken.

Het wordt een epoxy gietvloer met daar bovenop een zijdeglans coating. Nu wil ik er ook een antislipkorrel in doen. Ik lees hier wat wisselende ervaringen over, de ene zegt mengen in het materiaal (moet het dan gemengd worden met de coating of met de giet materiaal? Op andere plekken lees ik dat mengen kan zorgen voor klonten tijdens het mengen en dat je het beter er in kan strooien wat mij moeilijker lijkt om een gelijkmatige laag te krijgen. Zou het in geval van strooien in de gietvloer zelf moeten of in de coating dier er bovenop komt? Heeft iemand hier wellicht ervaring mee?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ben je hier al artikelen tegen gekomen dat dit type vloer natte plekken met zelfs plasvorming kan krijgen.
Heeft iets te maken met wel of geen isolatie onder het beton.
 

Blueone

  • #3
Heeft iemand wellicht nog tips? Ik heb tevens nog een vraag over de verwerkingstijd, ik heb 6 blikken van 11kg met een verwerkingtijd van 20 min, het mengen duurt ongeveer 5 minuten wat samen dus al meer is dan de verwerkingstijd, weet iemand hoe dit dan zou moeten? De antislip korrel zou er dan op het eind overheen moeten worden gestrooid echter is dan de verwerkingstijd al voorbij??
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu