Explosieve ontsteking VCW-NL-242E Valliant Combi.

Pierre27

  • #1
Goedenavond, :P
ik ben in het bezit van een Valliant VCW-NL-242E combi verwarmingsketel, aangeschaft 13-12-1991.
Alles werkt perfect, centrale verwarming en warm water, alleen sedert enige maanden ploft (explosieve ontsteking) de ketel bijna dagelijks, als de centrale verwarming aanspringt of als je warm water neemt.
Hij gaat aan/uit-aan/uit-aan/uit en dan werkt hij weer zoals vanouds, dus het gebeurt niet constant.
Ik heb ergens gelezen, dat het kan liggen aan de overlooppoorten van de branders, welke vervuild zouden zijn, ik heb de branders al schoongemaakt, misschien de overlooppoorten vergeten, omdat ik niet weet wat dat zijn cq. waar ze zitten.
mvg
Pierre
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #2
Deze ketel behoort in twee-trappen aan te gaan,lijkt er op dat deze start in de 2e trap dus eerst de gasdruk-meten,zowel deVoordruk -de startdruk-en
uiteindelijk de branderdruk,dit om te beginnen.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #3
Die overloopplaatjes zitten tussen de branders.

Die zitten niet in elk type toestel,ze dienen om de rechtse brander te ontsteken nadat de linkse aangat via de ontsteking.

Het ploffen kan een slecht draaiende pomp zijn waardoor ineens de drukverschilschakelaar de gasklep opend.
 

Pierre27

  • #4
Bundy/Utreg,
dank voor jullie reaktie!!!
De pomp kan ik wel controleren, maar om de voor/start en branderdruk te controleren, die meetapparatuur en kennis heb ik niet.
Ik hou jullie op de hoogte.
mvg
Pierre
 

Makki

  • #5
Vergeet ook de voordruk niet te controleren, reduceerventiel bij gasmeter of de B-klep kan ook defect zijn. Ook kan de onsteekpen afgesteld moeten worden of vervangen. Bel een Servicebedrijf
 

Oantsen

  • #6
Het kan ook de brander zelf zijn, je schrijft dat je de branders wel hebt schoongemaakt, heb je ook gecontroleerd of alle "gaatjes" in de brander nog intact zijn? Deze willen nog wel eens door rotten door een kleine lekkage in de wisselaar.
 

Jeronimooo

  • #7
Als de ontsteker vuil is en maar af en toe vonkt, kan dit ook met explosive ontsteking gepaard gaan, als er een rijk mengsel ontstaan is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu