Etna oven A2137 draaiplateau

A

Anonymous

Gast
  • #1
Van mijn (magnetron) oven Etna A2137 stopt het draaiplateau (vaak) als de temperatuur van de hetelucht boven de 200 graden komt.

Omdat er garantie op zit, is er een monteur geweest, die heeft de draaiplateau-motor van bovenaf "gesmeerd" (beetje olie uit spuitbus tussendoor laten lopen...), begrijpelijkerwijze zonder succes.

Tweede bezoek (vandaag dus) wou hij de motor vervangen, maar niet bij zich... Schiet lekker op. Volgens hem is dit de eerste keer dat deze klacht voorkomt! Vanzelfsprekend komt hij (hopelijk binnenkort) weer terug.

Maar ik ben toch even benieuwd of één van de witgoedspecialisten dit verschijnsel kent. Nadere omschrijving: bij hogere temperatuur stopt het plateau, met name na bijv omdraaien van producten (dus na even stoppen), alles doet het dan behalve draaiplateau.

Ook bij alleen magnetronfunctie draait ie dan niet meer. Starten/stoppen van draaiplateau helpt niet. Als ik de oven open doe en het plateau even een zetje geef, doet ie het daarna meestal wel weer.
Is dit inderdaad de motor?
Of eerder de aansturing?

Overigens heb ik begrepen dat het inwendige van deze oven overeen komt met dat van de Samsung C130.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Hallo Kluskees, bij jou is gewoon het plateaumotortje defect, deze bestaat uit een hoogohmig motortje en een tandwieltrein. Het gebeurt nogal eens dat een van de tandjes ruw is, maar wat vaker gebeurt is dat bij hogere temperaturen er een breukje ontstaat in het motortje, aangezien dit een geheel is zal de monteur dus het complete motortje moeten vervangen

Wat jij ook schrijft over straling

Bij een goede aansluiting op een RA stopcontact en een goed sluitende magnetrondeur is de uittredende straling uiterst miniem, de kooi van Faraday.

Groetjes
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
laat die monteur dat motertje maar vervangen, komt bij samsung/etna regelmatig voor,

dus niet lullen gewoon vervangen
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Monteur Etna heeft plateaumotortje vervangen.

Was trouwens hele klus, want echt alle beplating moest eraf, lekker handig. Tot nu toe doet ie het weer goed (1 x gebruikt op hete lucht).

Oude motortje (door monteur achtergelaten) apart getest op 230 V, verhit met verfbrander (niet te gek natuurlijk), blijft draaien, wat ik ook doe. Zou dus ook nog loszittend conrtact kunnen zijn geweest of zo, dat net verbrak indien heet. We wachten af.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
En... na diverse keren hetelucht gebruik, geen probleem meer, blij dat het verholpen is!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu