Etna 7560RVS oven

Ronaldk

  • #1
Ik heb een probleem met mijn electrische inbouwoven: hij doet nagenoeg niets meer. Aangezien de oven al in de keuken zat toen ik mijn huis kocht heb ik er geen gebruiksaanwijzing van, en die kan ik op het internet ook niet vinden. Ik vermoed dat de oven zo'n 10 jaar oud is. De symptomen zijn als volgt:

De oven heeft twee draaiknoppen. Een programmaknop en een temperatuurknop. Als ik de programmaknop vanuit nul 1 tik naar links of rechts draai (temperatuur op 0), gaat het "aan"-lampje van de oven branden, maar verder gebeurt er niets. Als ik de knop verder dan 1 tik draai gaat het lampje weer uit. Als het lampje aan is, en ik draai de temperatuur vanuit 0 omhoog, gaat het lampje weer uit. Als ik de programmaknop snel een keer helemaal ronddraai, knippert het lampje wel even, maar hij blijft niet aan. Het lampje is het enige dat reageert. De oven wordt niet meer warm, en ook gaat de ventilator niet meer aan.

Ik heb een vluchtige blik op de bedrading achter de knoppen geworpen, maar daar is geen duidelijk mankement te zien. Mijn vermoeden is dat het geen ingewikkeld probleem kan zijn, maar misschien alleen een los/slecht contact ofzo. Ik ben echter geen elektricien/ovendeskundige, dus ik heb geen idee waar ik moet beginnen. Met een bedradingsschema zou ik wel wat kunnen proberen, maar dat heb ik dus niet. Bijkomend nadeel is dat de bedrading erg moeilijk bereikbaar is zonder de halve oven uit de keuken te slopen.

Als iemand me hier kan helpen ben ik hem/haar eeuwig dankbaar.

Groet,
Ronald
 

Co de Witgoedman

  • #2
Het lijkt mij een probleem van de keuzeschakelaar die geen goed voedingscontact geeft, vermoedelijk moet u deze vervangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu