Ervaringen composiet werkblad met watergekoelde invalzaag

Gvlierop

  • #1
Ik heb een (denk ik) vervelend klusje om in de keuken de uitsparing in het composiet (Quadralite) werkblad van de kookplaat te verbreden. De uitsparing is nu 73,5 cm en moet naar 75 cm ivm met de nieuwe kookplaatafmeting. De diepte van 49cm is gelukkig prima.
Het blad is 20 mm dik met een houten versteviging van 20 mm eronder. Onder het blad zit op die plek een open demonteerbaar 90 cm breed pannenrek, dus ik kan er best makkelijk bij.

Ik kan bij Boels een heel compacte diamant invalzaag huren die dmv water wordt gekoeld. Hierdoor dan vrijwel geen stof, alleen maar vuil water dat ik met een waterzuiger wil afvoeren. De vloer eronder is van steen en de wanden onder de uitsparing zijn prima af te plakken.
Twee vragen: (ben zelf aardig handig, als zeg ik het zelf :lol:, maar heb dit nog nooit gedaan. Wel zelf de badkamer betegeld en met een tegel-tafelzaag gewerkt)
- Is dit iets om elf te gaan doen (valt niet mee om een vakman hiervoor te vinden)
- Is dat de beste methode of is er een beter manier (liefst zo min mogelijk stof natuurlijk)

Alvast bedankt voor alle wijze woorden
:)
 

Keukenman

  • #2
Ga nooit met een watergekoelde machine in je keuken aan de gang!!! Al je kasten zijn van spaanplaat en dus zeer gevoelig voor water. Droog stof is makkelijk op te zuigen! Ik doe het altijd gewoon met een handslijptol en daar een goede stofzuiger bij houden.

Er zal altijd stof komen, maar nogmaals dat is makkelijker op te ruimen dan water.

De houten onderlijming gewoon met een decoupeerzaag weghalen.

ps: composiet is veel zachter dan graniet en dus ook makkelijker te slijpen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu