Ervaring draadloze thermostaten tbv vloerverwarming

Red

  • #1
Ik moet WA gaan regelen omdat de radiatoren in ruimten waar geen vloerverwarming ligt gewoon niet warm worden met CV water van 20-35grc. Natuurlijk is er niet voorzien in een loze leiding tussen vloerverwarmings unit en een kamer thermostaat en nu wil ik eigenlijk een draadloze.

De groothandel geeft echter aan de voorkeur tegeven aan een niet draadloze thermostaat, maar als het niet anders kan...

Nu is mijn vraag wat de ervaring zijn met draadloze thermostaten van de bekende thermostaat fabrikanten? De afstand tussen de vloer unit en de plaats van de nieuwe thermostaat zal ca 6-8m bedragen met 1 muur/deur er tussen.

Ik ben overigens bekend met WA regelen, ik ken de info op de site van Nefit en heb het ea doorgesproken met de persoon van de groothandel.
 

Xr8

  • #2
Heb wel van deze systemen geplaatst, zowel van vloerverwarmings fabrikanten als van de gerenomeerde thermostaat fabrikanten.

Werkt goed.

Succes.
 

Red

  • #3
Das mooi, want ik was even bang voor vergelijkbare situaties als met sommige draadloze netwerken. Maar als het gewoon goed werkt zie ik het bezwaar niet, bedankt.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Mijn ervaring is dat het regelmatig niet werkt en dat het steeds een verassing is of het wel of niet aangaat.

Ik heb zowel grotere als kleinere projecten met dergelijke aparatuur, maar echt betrouwbaar kan ik het niet noemen.

Maar waar heeft u dat trouwens voor nodig als u WA regelt op de ketel.
De vloerunit wordt geregeld met een watertemperatuur thermostaat?

Vr Gr
 

Red

  • #5
Omdat er de ene keer warmer water nodig is om een ruimte op 21grc te houden dan een andere keer, zeker wanneer je op de hoek woont met een aantal grote ramen in de gevel....?

Als je op de site van Nefit kijkt staat daar een uitgebreid voorbeeld (bij veel gestelde vragen) over hoe je een vloer moet regelen bij een WA regeling, maar dan met een thermostaat met een draadje ipv draadloos. Eigenlijk wil ik dat voorbeeld zo 1:1 overnemen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu