Errormelding Pelgrim GVW-556RVS inbouw vaatwasser

AdjeOnline

  • #1
Goedemorgen allemaal,

Sinds gisteren geeft onze vaatwasser een errormelding tijdens het programma, drie korte piepjes. Volgens de gebruiksaanwijzing is dit de reden: "De beveiliging tegen wateroverlast is in
werking getreden." Resetten etc heeft geen zin..

Ik heb het even kort bekeken maar er is helemaal geen sprake van wateroverlast of iets in die geest. Heeft iemand een idee welke sensor dit is en waar deze ongeveer zit in de vaatwasser? Dan kan ik die even gaan doormeten of die stuk is. En is dit een maak of verbreekcontact?

Alvast bedankt voor jullie hulp!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ook op de bodemplaat helemaal onder in de machine gekeken ?
 

AdjeOnline

  • #3
Ok, ik heb de hele vaatwasser uit elkaar gehaald en inderdaad lag er een klein laagje water onderop de bodemplaat, deze had ik nog niet gezien bij mijn korte inspectie.
Bleek dat de plastic buis die de bovenste korf voorziet van water bovenaan lekte waar hij de machine ingaat, dat liep langs de buitenkant de bodemplaat in. Rubbertje ingesmeerd met wat vaseline, rvs ontdaan van kalk en weer goed vastgezet.. lekkage verholpen en hij draait weer :)
De schroefdraad was overigens afgebroken bij de eerste groef dus daar zal het wel aan gelegen hebben, gelukkig had ik nog genoeg grip op de verdere schroefdraad en was een nieuwe buis (vooralsnog) niet nodig.
Kost je een paar uur maar dan heb je ook wat :)

Dank voor je reactie
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu