Enorm veel gasverbruik Intergas HR-ketel en vloerverwarming

Ketelbinkie

  • #1
Ik hoop dat iemand ons kan helpen, want onze gasverbruik is enorm gestegen, zelfs als wij 10 dagen met vakantie zijn verbruiken wij 60 m3 gas.

Het verhaal vanaf het begin.

Ons huis werd in mei 2005 opgeleverd en toen zijn gelijk de problemen met de ketel (intergas HR-ketel kombi kompakt 22) begonnen.
Het duurde heel erg lang voordat wij warm water hadden. Het bleek door het installatie bedrijf niet op te lossen en intergas moest er zelf bij komen, ondanks nieuwe instelling van de ketel nog geen warm water. Een gedeelte van het binnenwerk is vervangen en daarna deed hij het.

In mei hadden we nog gestookt en dat had hij goed gedaan. Daarna geen verwarming meer gebruikt en bleek toen we hem weer nodig hadden dat hij het niet deed, weer nieuw binnenwerk erin. En ja hoor toen ging hij het doen, maar toen gingen er andere dingen zich voordoen.

Ik zag mijn verbruik in gas enorm toenemen. De ketel slaat ook om de 7 minuten aan en als ik naar mijn gasmeter kijk zie ik dat hij gaat draaien, waardoor ik zonder warmte en warm water te gebruiken zo een 6m3 per dag gebruik.

Ik heb verschillende malen het installatiebedrijf gebeld en die zeggen dat het komt door de vloerverwarming. Ik had in mijn vorige huis ook vloerverwarming maar ik verbruik nu 2,5 x zoveel gas als in mijn vorige huis. Ze probeerde ook nog de schuld te geven aan het tapcomfort maar die heeft nooit aangestaan bij ons.

Toen was het de schuld van de buitensensor, ik gaf aan dat die er dan maar af moest, maar dit moet er zitten vanwege de GIW garantie? Bij al de keren dat de installateur is geweest kreeg ik ook het gevoel dat ze niet zo goed wisten wat ze met de sensor aanmoesten.

Ketel is toen weer opnieuw ingesteld was volgens volgende monteur werd het nu beter.

Maar nee hoor het enorme gasverbruik blijft. De enige die blij is is het gasbedrijf, want mijn ketel doet nu 3 maanden warmte geven en in die drie maanden heb ik net zo veel gas verbruikt als in mijn vorige huis in een heel jaar.

Ik heb ook contact gehad met intergas en die zeggen dat het niet goed is dat de ketel iedere 7 minuten aanslaat en heeft gezegd dat het installatiebedrijf maar kontakt op moet nemen met het intergas.

Ik weer het installatiebedrijf gebeld en die komen me het weer uitleggen hoe het komt dat ik zoveel gas verbruik. Maar contact met intergas ging die meneer niet opnemen.

Beschrijving huis
geschakelde 2 onder 1 kap
Beneden geheel vloerverwarming.
Boven radiatoren met thermostaatknoppen, die nooit aanstaan alleen op het *
Gasverbruik toen de ketel alleen warm water gaf en geen verwarming was 20m3 per maand, nu 300m3 per maand.
Verwarming draait ongeveer 8 uur per dag.

Wie weet hoe ik mijn gasverbruik omlaag krijg?
Hoe kom ik er vanaf dat hij ondanks dat de thermostaat op 15 staat iedere 7 minuten aanslaat?
Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
 

Chathanky

  • #2
Zo even vlug gerekend kom ik aan 4 a 5 uur dat de ketel vol uit zou branden over de maand dat je 300 m3 verbruikt hebt, er van uitgaande dat de maand 30 dagen heeft, niet meegenomen het tapwater verbruik.

Mijn eerste mening is dat dat geen overmatig gasverbruik is. Je stookt ongeveer 5 a 6 maanden en de afgelopen maand is het kouder dan de maanden april, mei, september en oktober.

4 van zulke maanden zoals afgelopen maand zou je op 1200 m3 zitten en dit is niet reeel, ik denk niet dat je boven de 1600 m3 per jaar zult komen in de zomermaanden heb je alleen tapgebruik (20 m3 per maand), en voor een 2 onder 1 kap is dat niet bijzonder veel, en zelfs redelijk zuinig.

Overgens zal je ketel niet voluit branden en lijkt het ook of de ketel langer brand, uit je tekst begrijp ik dat je een weersafhankelijke regeling hebt en die zorgt er voor dat het cv water op temperatuur gehouden wordt ook al is er haast geen vraag, vandaar het vele aanslaan van de ketel.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Graag wil ik even duidelijk aangeven, dat dit forum er niet voor is om meningsverschillen tussen klant en een of meer installateurs / leveranciers op te lossen.

Dit forum is bedoeld om klussers, die zelf hun problemen met (in deze rubriek) verwarming willen verhelpen van advies te voorzien.
Een partij vormen in zo'n meningsverschil is dus beslist niet aan de orde.

Er kan hoogstens een poging gedaan worden te analyseren wat er aan de hand zou kunnen zijn, maar meer ook niet.

Voor het eventueel verhelpen van fouten of defecten in de installatie zal toch uiteindelijk de installateur erbij gehaald moeten worden, omdat het hier om garantie gaat. En lukt dat niet, dan is eventuele juridische hulp misschien nodig, maar ook dat valt niet onder het doel van het forum.

Edit: die analyse is dus inmiddels gedaan... :wink:
 

Ron CV

  • #4
Is bij het plaatsen van ketel en vloerverwarming de pompen met elkaar gelijk gezet of is er een 2 wegklep geplaatst? Als de vloerverwarming continue draait trekt deze de warmte uit de cv ketel en deze zal dan voortdurend aanslaan om zichzelf op temperatuur te houden.
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #5
Dat laatste lijkt me heel goed mogelijk. Zo'n klep hoeft maar een klein beetje intern te lekken en de pomp zorgt voor de rest. Ik heb dat zelf ondervonden met een driewegklep.

Groeten, Hein
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu