Enkelsteens garagemuur

Spirelli

  • #1
Mijn garage is enkelsteens gebouwd. Een stuk van ongeveer 10 meter zit vast aan mijn woning. De rest van de 7 meter grens aan de tuin. Ik heb ook een aanbouw aan mijn woning zitten. Echter vanwege diverse aanpassingen moet er een nieuwe achtergevel in aanbouw gemetseld worden. De garage grens aan de achter gevel. Deze staat er zeg maar 90 graden haaks op. In de garage wil ik nog 2 dubbele houten deuren zetten zodat ik vanuit mijn garage makkelijk de tuin in kan. En een raam in de garage moet nog veranderd worden. Nu zou het dus het mooiste zijn als zowel de achtergevel als de garagemuur opnieuw opgetrokken worden met nieuwe stenen om weer een mooi geheel te krijgen. Dat zou beteken dat ik dus een spouwmuur maak van de garagemuur. Maar hoe kan ik dit het beste afwerken met het boeiboord en de daktrim?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Fotootje ?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Dat maakt niet zoveel uit. Boeiboord moet je onderhouden. Ik vind het wel degelijker staan. Een dakrandafwerking met een trim staat vaak een beetje kaal.
Kies je voor een trim op het laat dan in iedergeval een mulitplex strook op de steen maken. Het mooiste is als je deze strook een klein beetje afschot geeft naar de binnenzijde van het dak.
Nog beter is een zinkendeklijst maar ik kan niet in je portemonnee kijken. Uiteraard kan je deze afwerkingen ook gebruiken als je voor een boeiboord hebt gekozen.
 

Spirelli

  • #4
Hieronder de foto's. Het afdak en de zooi gaan nog weg :lol: . De rechterpui in de achtergevel van de aanbouw word tzt vervangen door 2 openslaande tuindeuren. Zoals je kunt zien zit er nu dus al en boeiboord aan de bovenzijde van de garage. De vraag is dus eigenlijk hoe ik het moet gaan oplossen met een nieuw boeiboord (van de garage)
als er een muur voor gemetseld wordt.







 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Ik denk dat er ook een dakdekker moet komen om de nieuwe daktrim vast te zetten? Hoelang ligt de dakbedekking er op?

Misschien is het een idee in plaats van een boeiboord, een hogere daktrim te kiezen, die hoogte zorgt dan ook voor een soort boeiboord.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6


Ik vermoed dat het ongeveer zo in elkaar zit. Rood is nieuw, groen is isolatie, :wink:
De mastiekhoek schuift een stukje op de ruimte zal je met iets moeten opvullen. Je kan hem misschien ook laten staan en met wat houtwerk een aansluiting maken met de nieuwe muur.
Wellicht kan je de nieuwe muur nog wat hoger opzetten. Komt er met der tijd een nieuwe dakbedekking zal je ook wel willen isoleren. Heb je alvast wat meer opstand.
Wil je het met boeidelen afwerken zal je de balken moeten verlengen of klossen in je metselwerk laten aanbrengen.
Kies je voor trim let dan op hoe deze uitkomt ten opzichte van de voeg. Iets voor halverwege de steen, dus net over de voeg, vind ik het netst.
 

Spirelli

  • #7
Het is dus nog niet zo makkelijk als ik dacht. Als het tijd is om de muren te metselen zal ik eens een paar mensen laten komen en hun ideeën of oplossingen te horen.

Bedankt voor de reacties.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu