Elro kT100 klokthermostaat

Biep99

  • #1
Wij hebben deze net geplaatst en je hebt verschillende programma's.

Nu begrijp ik de werking best goed uit de handleiding, doch één ding is me niet duidelijk: als een dagprogramma is ingesteld : bijv. tussen 8-10 uur comforttemperatuur en dan terug vanaf 18 uur.

Stel dat ik om 15 uur thuiskom en ik vind het een beetje koeltjes en wil voor een tijdje de temperatuur verhogen, hoe doe ik dat ? Dat staat niet echt duidelijk in de handleiding.

De temperatuur instellen voor comfort en economisch, dat staat er wel, doch bvb 19° is in de lente voldoende, doch in de winter niet, dus hoe los je zoiets dan op. Ik geef toe dat ik nog nooit cv heb gehad, dus ik moet dat nog een beetje leren.

Alvast bedankt
 

Chathanky

  • #2
Als je op het zonnetje drukt zou je hem handmatig op comfort zetten, het maantje drukken staat hij weer op de eco stand.

Om 12.00 uur komt er iemand thuis, de kamertemperatuur moet nu omhoog naar de comfort temperatuur. Druk kort op het zonnetje, er verschijnt nu in het venster een zonnetje en een handje. Om 23.00 uur zal de thermostaat terug schakelen naar de economische temperatuur.

De volgende morgen om 7.00 uur schakelt de thermostaat weer gewoon naar comfort temperatuur. Dit werkt ook met de toets maantje, in het LCD scherm verschijnt nu een maantje en een handje, ook nu schakelt de thermostaat op het eerste schakelmoment terug naar de normaal stand.

Het overbruggen van een programma voor een bepaalde tijd.
Druk hiervoor gedurende 2 seconden op het zonnetje of op het maantje er verschijnt nu ook.

Staat letterlijk in de beschrijving.
 

Biep99

  • #3
Kan ik alzo de temperatuur ook manipuleren, dus hoger zetten op de door mij gewenste temperatuur, slechts voor een tijdje ?
 

Chathanky

  • #4
Volgens mij als ik de gebruiksaanwijzing kort gelezen heb is de comfort temperatuur een vaste waarde die je van te voren in gebracht hebt en hier kan je zo niet een paar graden omhoog zetten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu