Elektrisch kacheltje

Aag

  • #1
Voor de keuken zoeken we verwarming die maar af en toe aan staat. We denken aan een elektrisch kacheltje, dus niet aangesloten op de CV maar gewoon via het stopcontact.

Is er zoiets wat ook een beetje energievriendelijk (lees ook niet duur.....)?

Onze dank.

Aag
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Hangt van de temperatuur die je wilt bereiken af en van de isolatie en de inhoud en het type glas enz.

Daaruit kan je een vermogen halen welke nodig is om de ruimte te verwarmen.

Elektrisch verwarmen is duurder dan op gas. Misschien een gevelkacheltje een oplossing?
 

Co de Witgoedman

  • #3
Met Headhunter eens, electrisch verwarmen is niet alleen duur, het is als continue verwarming voor een ruimte schrikbarend duur.....
 

Aag

  • #4
Maar het kacheltje gaat maar af en toe aan.......
Het probleem is nl dat de cv leiding een "oude" is waarin de buizen gelast zijn. Bovendien lopen de leidingen door de vloer de kelder in en van daaruit is het een heel systeem onder de vloer (met wellicht asbest ??? zo waarschuwde de cv onderhoudsdienst ons) Het zou dus een hele dure klus worden om een cv in de keuken te plaatsen.
Gas zijn we net vanaf want we hebben nu inductie. De leiding is weggewerkt.

Nog andere ideeën :roll:
 

EdP

  • #5
Och, elektrisch verwarmen is alleen maar duurder dan gas, maar je mag die keuze natuurlijk helemaal zelf bepalen. Het kan uiteraard wel. Je hebt tegewoordig ook van die dingen die je in een plint onder een keukenkastje kunt wegwerken. 2000W geloof ik, je zou het denk ik wel gaan merken op het rekening-overzicht van volgend jaar. Tja, een cv aanleggen is ook al niet gratis.
 

Aag

  • #6
OK bedankt. Die rekening is al hoog genoeg......
Ik dacht misschien is er wel iets energievriendelijkers op de markt gekomen..... :(
Bedankt!
Aag
 

EdP

  • #7
Maar je schrijft dat het probleem de leiding is. Volgens mij kunnen onze verwamings-specialisten daar wel een mouw ehh leiding aan passen.
 

Aag

  • #8
Ach ja maar gemak dient de mens.
Hebben net een verbouwing achter de rug...

Ik dacht een stekker in het stopcontact is wel even makkelijker nu...
Toch maar verder laten kijken dan.

Bedankt voor het meedenken !
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #9
Laat ik dan nog even een overzichtje geven van elektrische verwarmingen voor een dergelijk doel. Al dergelijke verwarmingen hebben het nadeel van het duurdere energieverbruik ten opzichte van cv.

Elektrische vloerverwarming noem ik niet, dat is een hoofdstuk apart.
  1. Elektrische convectorkachel
    Overal te koop (bijv. huish. artikelenzaak, bouwmarkt), goedkoop in aanschaf. Zelf ervaring mee: nadeel: stinkt als er een beetje stof in komt, valt makkelijk om en is dan gevaarlijk, geeft veel warmte op één plek. Meestal zit er een omvalbeveiliging op. Voor keuken minder geschikt i.v.m. open bovenkant waar water in kan vallen op het element.
  2. Elektrische oliegevulde radiator
    Duurder dan voorgaande, maar veel betrouwbaarder. Eveneens overal te koop. Geeft de warmte af zoals bij een normale radiator, dus wat langzamer maar geleidelijk en verspreid. Aanrader, zelf ook aangeschaft voor kille plek op appartement zoon, waar hij maar af en toe gebruikt wordt. Zeer geschikt voor in een keuken, want geheel dicht.
  3. Ventilatorkachel
    Heeft een verwarmingselement en een ventilator ingebouwd. Vaak spotgoedkoop, is er in allerlei kwaliteiten. Kunnen gevaarlijk zijn indien niet voldoende circulatie mogelijk, goed weten waar en hoe je hem opstelt. Zelf ervaring mee: gebruik hem als bijverwarming in de kamer waar de PC staat.
    Lijkt me voor een keuken minder geschikt i.v.m. vocht, tenzij in de volgende uitvoering:
  4. Plintverwarming
    Speciale ventilatorkachel ten behoeve van inbouw in keukenplinten (ook als cv-radiatorkachel te koop voorzver ik weet). Alleen leverbaar via gespecialiseerde bedrijven zoals keukenbedrijven e.d. Zelf geen ervaring mee. Prijs mij onbekend, maar ongetwijfeld beduidend duurder dan voorgaande. Wel hele mooie oplossing...
Voor alle elektrische verwarmingen geldt, dat ze een element hebben van zo'n 2000 Watt, en daarom op een groep moeten zitten waar niet ook tegelijkertijd een fritespan, waterkoker of dergelijke aangezet wordt.

Tevens is het aan te raden om de kachel aan te sluiten via een tijdklok, zodat je in elk geval niet per ongeluk de kachel de hele nacht kunt laten aan staan. Want dat is een dure liefhebberij!

Ik hoop dat ik je met dit overzicht toch wat geholpen heb ikn het land der elektrische kachels.

O ja, er bestaan ook nog straalkachels en infraroodverwarmingen, maar die vallen buiten mijn kennis- en ervaringsgebied en lijken me voor een keuken niet zo geschikt.
 

Aag

  • #10
Wat een uitgebreid antwoord zeg!!

Ik ben er erg blij mee en heb nu tenminste een idee wat er zoal te koop is op dat gebied. Mijn kennis kwam gewoon niet verder dan "iets in het stopcontact" :oops:

Heel erg bedankt voor je uitgebreide antwoord!

Groet
Aag
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #11
Graag gedaan!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu