Elektra aanleggen...maar zeer beperkte toegang tot ruimte

Martijnvl

  • #1
Heren en dames Elektrotechnici,

Ik wil vanuit de meterkast nieuwe bedrading gaan maken naar zolder.
Het liefst doe ik dit via de schacht van de mechanische ventilatie die vanaf zolder naar beneden loopt. Deze schacht loopt langs de trappen.

Deze schacht is grotendeels toegankelijk te maken, maar helaas niet het laatste stuk, aangezien de schacht onder een loze ruimte onder de trap verdwijnt die niet toegankelijk is.

Wel is vanaf de meterkast deze loze ruimte te bereiken via een smalle spleet van 15 cm breed en 5 cm hoog.

Mijn vraag is: Kan/mag ik hier ivp het aanleggen van een leiding en trekken van bedrading hierdoor (wat echt niet mogelijk is, of ik moet mijn trap uit elkaar halen....) ook een geïsoleerde grijze 3-aderige stroomkabel gebruiken en met deze kabel vanaf de meterkast via de schacht naar boven gaan? Want zo'n kabel krijg ik er met een beetje goede wil wel langs.

Op zolder gearriveerd kan ik weer overgaan op leidingen..


Hartelijke groet,
martijn
 

Kaajee

  • #2
Ja, als je zgn. YMVK-kabel bedoelt, dat mag......ik zou alles uitvoeren in zgn. YMVK (of XMVK) kabel. Dus vanuit de meterkast meteen die grijze kabel pakken, helemaal naar boven. En boven op zolder mag je als je dat wilt ook alles uitvoeren in deze kabel. Deze kabale mag zonder buis gebruikt worden. Waar mogelijk kun je wel buis gebruiken omdat dit netter is. Wellicht wel even uitkijken dat ie nergens kan gaan 'klapperen', dus zodra mogelijk wel goed bevestigen......
(met name even goed aandacht voor bevestigen/'beugelen' vlak voor en na het stuk dat niet/moeilijk/lastig bereikbaar is)
 

Martijnvl

  • #3
Bedankt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu